Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Sezóna grilování začala – kvalitní gril je základ úspěchu dobrého jídla

Sezóna grilování začala – kvalitní gril je základ úspěchu dobrého jídla

 

Po náročném pracovním týdnu se každý z nás těší na víkend, aby byl pokud možno slunečný a mohli jsme si ho pořádně užít. K zaslouženému víkendovému odpočinku čím dál více patří také grilování a je jedno jestli si uděláte romantiku ve dvou, nebo pozvete rodinu či přátele a vybaveni pořádnou zástěrou předvedete své kulinářské umění.

 

Kdo je připraven není zaskočen

 

Je spousta věcí, které jsou nutné k dokonalému grilování. Rozhodně by neměla chybět dobrá nálada, sbíhající se sliny, správná parta lidí a výběr kvalitních surovin ke grilování. Aby grilování zdárně probíhalo, rozhodně by neměl dojít otop a podpal – zásoby dřevěného uhlí či plynu jsou více než nutné, stejně jako šikovné grilovací nářadí. Poslední a nejdůležitější kousek skládačky, který z vás udělá grilovacího mága, je samozřejmě kvalitní gril.

 

Vyberte si gril na míru

 

Díky pestré nabídce si vybere gril opravdu každý – ať už malou variantu pro menší počet strávníků, nebo naopak větší grily pro přípravu několika porcí najednou. Prestižní a inovativní zástupce kvalitních grilů americká značka Weber, vykouzlí z grilování opravdový gurmánský zážitek. Gril na dřevěné uhlí, plyn, či gril elektrický – v každé kategorii najdete opravdové skvosty, které vás rozhodně nudit nebudou a jejich účelnost více než oceníte.

 



Grily na dřevěné uhlí – patří do základní výbavy a jsou oblíbené nejen kvůli své nízké ceně, ale také díky nenahraditelné a nádherné vůni hořícího dřeva, přecházející do připravovaných pokrmů. Gril menší, robustní, či přenosný gril Weber Go-Anywhere, v šikovném pouzdře s madlem a nožkami, v kterém si připravíte lahodný oběd třeba na dovolené. Milovníky uzeného masa v této kategorii jistě osloví Weber Udírna pro opravdové voňavé uzení celých kusů masa.

 

Plynové grily – grilujete často a nechcete se příliš namáhat samotnou přípravou? Plynové grily vynikají čistotou a bezpečností, odpadá práce s popelem a rozehřátý máte gril okamžitě, a snadno regulujete také teplotu. Plynové grily Weber s termosondou v poklopu, postranními poličkami, a také v atraktivním barevném provedení nadchnou i ty náročnější. Plynové grily Weber vyšších řad pak působí jako opravdová kuchyně v přírodě a z vás se stanou šéfkuchaři na čerstvém vzduchu – gril Weber Summit je toho důkazem. Opravdu luxusní gril s postranním vařičem, otáčecím špízem a grilovacím roštem je snem každého šéfkuchaře.

 

Elektrické grily – umožní lahodné a čisté grilování bez námahy, kdekoli kde je přívod elektřiny. Na zahradě před domem stejně jako na balkóně nebo v deštivých dnech klidně doma v kuchyni. Stávají se tak všestrannými pomocníky i pro přípravu rodinných obědů či oslav a to v kterémkoli ročním období. Vůně sice není tak aromatická, nemusíte se tak ale zároveň obávat nerudných sousedů a s grily Weber grilujete bez výčitek i ke svému zdraví.


 


Správné grilování – chuť i požitek zaručen


  1. Čerstvost především – jedině čerstvé a čisté suroviny zaručí dokonalou chuť
  2. Čistota především – vždy pečlivě vyčištěný gril je základ úspěchu
  3. Číst návod se vyplácí – dozvíte se v něm nejen jak o gril pečova, aby dlouho dobře sloužil, ale také jak jej správně ustavit aby byl provoz bezpečný
  4. Hlídejte teplotu – připálené jídlo nelahodí oku, nechutná a ani naše tělo z něj není nadšené
  5. Nepřeplňujte gril – každý kousek pokrmu potřebuje kolem sebe místo pro dokonalou přípravu
  6. Olej je přítel – i když chcete mít jídlo připraveno co nejzdravěji, alespoň lehce jej potřete olejem – jeho příprava bude snazší a nebude se připalovat a lepit k roštu
  7. Nebojte se experimentovat – různé druhy masa, zelenina, ryby, ale také ovoce či kukuřičný klas vykouzlí z vaší zahradní párty nezapomenutelný zážitek 

Fotogalerie

Veronika

01. 06. 2016

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře