Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kynuté těsto

Do kynutého těsta je možné přidat citronovou nebo pomerančovou kůru, muškátový květ nebo oříšek, rozinky, sušné brusinky. Výrazný zvláčňující účinek má přídavek vařených brambor. Na 1 kg mouky lze přidat 100 až 250 g. Brambory přidáváme studené a jemně nastrouhané. Těsto pak musí být o něco hustší, protože kynutím řídne. Aby se dobře vázalo a nemělo bramborovou příchuť, lze použít i trochu bramborové moučky.

Fotogalerie

Hloušková

09. 09. 2011


Přidat komentář
Thumb
Je pravda, že do kynuteho těsta je výborná citronová nebo pomerančová kandovaná kůra mám zkušenost z kandovaného co ma web prodort cz a je skvela.

Kubajz 30. 03. 2012, 14:27

Facebook komentáře