Věršina hospodyněk si na jaře vysevá bylinky na dochucení kuchyně, neb není nad čerstvé suroviny.Vím, že tím neříkám nic nového, ale někdy i volně rostoucí jsou k upotřebení v kuchyni a některé jsou navíc i léčivé. Třeba již zde několikráte zmiňovaný rakytník je výborný i v čaji a taková pampeliška není jen jako pampeliškový med, či víno, ale její listy jsou výborné přidat i do salátů. Což teprve světlík-na unavené oči neznám nic lepšího a obyčejný bodlák "Ostropestřec Mariánský" jako čaj lahodí našim játrům a čistí krev. Takto by šlo pokračovat velmi dlouho, ale já chci jen poukázat na to, že by nebylo na škodu se při vycházkách ven rozhlížet kolem a vnímat, jak to má příroda zařízené a než chemii, raději volit bylinky.(Samozřejmě jen tam kde to lze- ne dogmaticky).
© 2024, Railsformers s.r.o.