Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Lososové nugety v panko strouhance


Dnes přinášíme tip od Chefparade na Lososové nugety v panko strouhance. Pokud patříte mezi milovníky ryb, směle se pusťte do vaření. Můžete se také přihlásit na kurzy vaření, kde vás naučí vařit různé kuchyně - thajskou, francouzskou, prostě nejlepší kuchyně světové gastronomie. Dobrou chuť!


Ingredience:

  •          500 g filetu z lososa
  •          2 lžíce bazalkového pesta
  •          2 vejce
  •          3 lžíce mléka
  •          50 g Panko strouhanky
  •          100 g hladké mouky
  •          Sůl dle chuti
  •          Olej na smažení


Postup:


1. Lososa očistěte, odstraňte kůži a nakrájejte na kousky velké 2,5 cm x 5 cm.


2. Nugety osolte, obalte v pestu a nechte alespoň hodinu marinovat.


3. Ve třech miskách postupně obalujte rybu v hladké mouce, vejcích smíchaných s mlékem a nakonec v Panko strouhance.


4. Obalené nugety smažte v rozpáleném oleji dozlatova a poté je nechte okapat na papírové utěrce. Ihned podávejte s wasabi majonézou.



Wasabi majonéza


Ingredience

  • 100 ml japonské majonézy
  • 2 lžičky wasabi
  • 1 lžíce sójové omáčky Kikkoman


Postup:

1.       V misce promíchejte wasabi se sójovou omáčkou.

2.       Postupně vmíchejte majonézu.

 

Tip k nákupu: Panko strouhanku lze koupit u asijských prodejců s potravinami.


Varianta: Místo pesta můžeme použít např. nasekaný estragon. Podávejte se zeleninovým salátem.


Fotogalerie

Veronika

08. 07. 2016


Přidat komentář

Facebook komentáře