Dnes přinášíme tip od Chefparade na Lososové nugety v panko strouhance. Pokud patříte mezi milovníky ryb, směle se pusťte do vaření. Můžete se také přihlásit na kurzy vaření, kde vás naučí vařit různé kuchyně - thajskou, francouzskou, prostě nejlepší kuchyně světové gastronomie. Dobrou chuť!
Ingredience:
- 500 g filetu z lososa
- 2 lžíce bazalkového pesta
- 2 vejce
- 3 lžíce mléka
- 50 g Panko strouhanky
- 100 g hladké mouky
- Sůl dle chuti
- Olej na smažení
1. Lososa očistěte, odstraňte kůži a nakrájejte na kousky velké 2,5 cm x 5 cm.
2. Nugety osolte, obalte v pestu a nechte alespoň hodinu marinovat.
3. Ve třech miskách postupně obalujte rybu v hladké mouce, vejcích smíchaných s mlékem a nakonec v Panko strouhance.
4. Obalené nugety smažte v rozpáleném oleji dozlatova a poté je nechte okapat na papírové utěrce. Ihned podávejte s wasabi majonézou.
Wasabi majonéza
Ingredience
- 100 ml japonské majonézy
- 2 lžičky wasabi
- 1 lžíce sójové omáčky Kikkoman
Postup:
1. V misce promíchejte wasabi se sójovou omáčkou.
2. Postupně vmíchejte majonézu.
Tip k nákupu: Panko strouhanku lze koupit u asijských prodejců s potravinami.
Varianta: Místo pesta můžeme použít např. nasekaný estragon. Podávejte se zeleninovým salátem.