Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Lososové nugety v panko strouhance


Dnes přinášíme tip od Chefparade na Lososové nugety v panko strouhance. Pokud patříte mezi milovníky ryb, směle se pusťte do vaření. Můžete se také přihlásit na kurzy vaření, kde vás naučí vařit různé kuchyně - thajskou, francouzskou, prostě nejlepší kuchyně světové gastronomie. Dobrou chuť!


Ingredience:

  •          500 g filetu z lososa
  •          2 lžíce bazalkového pesta
  •          2 vejce
  •          3 lžíce mléka
  •          50 g Panko strouhanky
  •          100 g hladké mouky
  •          Sůl dle chuti
  •          Olej na smažení


Postup:


1. Lososa očistěte, odstraňte kůži a nakrájejte na kousky velké 2,5 cm x 5 cm.


2. Nugety osolte, obalte v pestu a nechte alespoň hodinu marinovat.


3. Ve třech miskách postupně obalujte rybu v hladké mouce, vejcích smíchaných s mlékem a nakonec v Panko strouhance.


4. Obalené nugety smažte v rozpáleném oleji dozlatova a poté je nechte okapat na papírové utěrce. Ihned podávejte s wasabi majonézou.



Wasabi majonéza


Ingredience

  • 100 ml japonské majonézy
  • 2 lžičky wasabi
  • 1 lžíce sójové omáčky Kikkoman


Postup:

1.       V misce promíchejte wasabi se sójovou omáčkou.

2.       Postupně vmíchejte majonézu.

 

Tip k nákupu: Panko strouhanku lze koupit u asijských prodejců s potravinami.


Varianta: Místo pesta můžeme použít např. nasekaný estragon. Podávejte se zeleninovým salátem.


Fotogalerie

Veronika

08. 07. 2016

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře