Medicinální houby: Zachrání zdraví a posílí imunitu

Jste často unavení a máte pocit, že vašemu zdraví stále něco chybí? Pak vás určitě napadlo zařadit do svého jídelního plánu doplňky stravy. Kromě tradičního vitaminu C nebo D dnes ale v lékárnách můžete najít i takzvané medicinální houby, které mají na lidské zdraví vysoce blahodárné účinky.

Co jsou medicinální houby?Medicinální houby: Zachrání zdraví a posílí imunitu

Pokud jste o medicinálních houbách nikdy dřív neslyšeli, tak zpozorněte. Jedná se o takzvané superpotraviny, které jsou bohaté na vitaminy, minerály další prospěšné živiny. Nejvíce jsou užívány ve východní medicíně, kde tvoří základ přírodního léčitelství.

I když má každý druh své specifické účinky, obecně o nich můžeme napsat, že posilují imunitní systém, umí nastolit hormonální rovnováhu, působí preventivně proti vážným onemocnění, oživují mozkové buňky a čistí tělo od toxinů.

Jak medicinální houby užívat?

Každá forma (čaj, prášek, kapsle) má svůj vlastní systém užívání. Na každém balení najdete přesné dávkování nebo se můžete poradit s odborným léčitelem/terapeutem.

Druhy medicinálních hub

Reishi

Reishi pochází z Číny a je jednou z nejznámějších medicinálních hub vůbec. Díky vysokému obsahu germánia posiluje imunitní systém a funkci jater. Tlumí úzkostlivé či depresivní stavy, zlepšuje soustředění a celkovou náladu.

Více se o Reishi můžete dozvědět v našem předchozím článků, který najdete ZDE.

Chaga

Chaga je jeden z nejsilnějších antioxidantů na světě. Dokáže povzbudit imunitní systém a nastartovat tělo k vitalitě.

ShiitakeMedicinální houby: Zachrání zdraví a posílí imunitu

Houba Shiitake se velmi často užívá ve východní kuchyni. Kromě její lahodné chuti je však také prospěšná našemu srdci, žaludku a žlučníku. Blahodárně působí proti cukrovce či anémii. Má protivirové a antibiotické účinky.

Další medicinální houby:

  • Cordyceps sinensis
  • Pleurotus ostreatus
  • Maitake
  • Hericium
přidejte na:
Gabriela

08. 02. 2021

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář