Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Mexická kuchyně


Mexická kuchyně stojí rozhodně za vyzkoušení!


Existuje hodně druhů kombinací jednotlivých ingrediencí a koření, které vynikají svou nezaměnitelnou chutí a vůní. V mexických jídlech existují suroviny, které jsou pro tyto pokrmy základní a nepostradatelné. Co by tedy nemělo v mexických pokrmech chybět? Rajčata, fazole, chilli papričky, kukuřice a kukuřičná mouka se považují za základ.


Guacamole - oblíbený avokádový dip


  • Avokádo - 2 ks (zralé, rozmačkané)

  • Limetková šťáva - 6 lžiček

  • Rajčata - 2 ks (menší, najemno nakrájená)

  • Červená cibule - 3 ks (najemno nakrájená)

  • Pálivá paprička (chilli) - 1 ks (najemno nakrájená)

  • Koriandr - hrst lístků

  • Česnek - 2 stroužky

  • Sůl - ½ lžičky

  • Pepř - špetka


Nejprve si rozmačkejte avokáda a přidejte limetkovou šťávu. Pak můžete postupně přidat rajčata, kterým odstraníte tekutý vnitřek, dále přidáte chilli papričku, cibule, koriandr, česnek a sůl s pepřem. Vše promíchejte a dejte do ledničky. Nejlépe se k tomuto dipu (pomazánce) hodí tortillové chipsy, ale můžete podávat i s opečeným toastovým chlebem.


Znáte quesadillas? Jedná se o plněnou tortillu. Vyzkoušejte ji s krůtím masem!


  • Čedar - 100 g (strouhaný)

  • Červená cibule - ½ ks (najemno nakrájená)

  • Chilli paprika - 1 ks (červená, najemno nakrájená)

  • Koriandr - ½ svazku (najemno nakrájený)

  • Krůtí stehenní plátek - 150 g

  • Mozzarella - 100 g

  • Olivový olej - 1 lžíce

  • Kukuřičná tortilla - 2-4 ks

  • Sůl, pepř

  • Rajče - 2 ks (nakrájené na kostičky)

  • Slanina - 50 g

  • Zakysaná smetana - k podávání


Nejprve si na pánvi opečte slaninu a pak jí zakápněte olivovým olejem. Pak k ní můžete vhodit i maso, které si nakrájejte na nudličky. Maso opečte zprudka a osolte a opepřete dle vaší chuti. Na chvilku odstavte pánev a přimíchejte cibuli, koriandr, chilli papričku, rajčata, čedar a mozzarellu. Touto směsí si naplňte tortilly, pak je přeložte a takto je opečte na grilovací pánvi. Až je budete podávat, můžete je přelít zakysanou smetanou.



Fotogalerie

Veronika

04. 05. 2016

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře