Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Mexická kuchyně


Mexická kuchyně stojí rozhodně za vyzkoušení!


Existuje hodně druhů kombinací jednotlivých ingrediencí a koření, které vynikají svou nezaměnitelnou chutí a vůní. V mexických jídlech existují suroviny, které jsou pro tyto pokrmy základní a nepostradatelné. Co by tedy nemělo v mexických pokrmech chybět? Rajčata, fazole, chilli papričky, kukuřice a kukuřičná mouka se považují za základ.


Guacamole - oblíbený avokádový dip


  • Avokádo - 2 ks (zralé, rozmačkané)

  • Limetková šťáva - 6 lžiček

  • Rajčata - 2 ks (menší, najemno nakrájená)

  • Červená cibule - 3 ks (najemno nakrájená)

  • Pálivá paprička (chilli) - 1 ks (najemno nakrájená)

  • Koriandr - hrst lístků

  • Česnek - 2 stroužky

  • Sůl - ½ lžičky

  • Pepř - špetka


Nejprve si rozmačkejte avokáda a přidejte limetkovou šťávu. Pak můžete postupně přidat rajčata, kterým odstraníte tekutý vnitřek, dále přidáte chilli papričku, cibule, koriandr, česnek a sůl s pepřem. Vše promíchejte a dejte do ledničky. Nejlépe se k tomuto dipu (pomazánce) hodí tortillové chipsy, ale můžete podávat i s opečeným toastovým chlebem.


Znáte quesadillas? Jedná se o plněnou tortillu. Vyzkoušejte ji s krůtím masem!


  • Čedar - 100 g (strouhaný)

  • Červená cibule - ½ ks (najemno nakrájená)

  • Chilli paprika - 1 ks (červená, najemno nakrájená)

  • Koriandr - ½ svazku (najemno nakrájený)

  • Krůtí stehenní plátek - 150 g

  • Mozzarella - 100 g

  • Olivový olej - 1 lžíce

  • Kukuřičná tortilla - 2-4 ks

  • Sůl, pepř

  • Rajče - 2 ks (nakrájené na kostičky)

  • Slanina - 50 g

  • Zakysaná smetana - k podávání


Nejprve si na pánvi opečte slaninu a pak jí zakápněte olivovým olejem. Pak k ní můžete vhodit i maso, které si nakrájejte na nudličky. Maso opečte zprudka a osolte a opepřete dle vaší chuti. Na chvilku odstavte pánev a přimíchejte cibuli, koriandr, chilli papričku, rajčata, čedar a mozzarellu. Touto směsí si naplňte tortilly, pak je přeložte a takto je opečte na grilovací pánvi. Až je budete podávat, můžete je přelít zakysanou smetanou.



Fotogalerie

Veronika

04. 05. 2016


Přidat komentář

Facebook komentáře