Mexická kuchyně stojí rozhodně za vyzkoušení!
Existuje hodně druhů kombinací jednotlivých ingrediencí a koření, které vynikají svou nezaměnitelnou chutí a vůní. V mexických jídlech existují suroviny, které jsou pro tyto pokrmy základní a nepostradatelné. Co by tedy nemělo v mexických pokrmech chybět? Rajčata, fazole, chilli papričky, kukuřice a kukuřičná mouka se považují za základ.
Guacamole - oblíbený avokádový dip
Avokádo - 2 ks (zralé, rozmačkané)
Limetková šťáva - 6 lžiček
Rajčata - 2 ks (menší, najemno nakrájená)
Červená cibule - 3 ks (najemno nakrájená)
Pálivá paprička (chilli) - 1 ks (najemno nakrájená)
Koriandr - hrst lístků
Česnek - 2 stroužky
Sůl - ½ lžičky
Pepř - špetka
Nejprve si rozmačkejte avokáda a přidejte limetkovou šťávu. Pak můžete postupně přidat rajčata, kterým odstraníte tekutý vnitřek, dále přidáte chilli papričku, cibule, koriandr, česnek a sůl s pepřem. Vše promíchejte a dejte do ledničky. Nejlépe se k tomuto dipu (pomazánce) hodí tortillové chipsy, ale můžete podávat i s opečeným toastovým chlebem.
Znáte quesadillas? Jedná se o plněnou tortillu. Vyzkoušejte ji s krůtím masem!
Čedar - 100 g (strouhaný)
Červená cibule - ½ ks (najemno nakrájená)
Chilli paprika - 1 ks (červená, najemno nakrájená)
Koriandr - ½ svazku (najemno nakrájený)
Krůtí stehenní plátek - 150 g
Mozzarella - 100 g
Olivový olej - 1 lžíce
Kukuřičná tortilla - 2-4 ks
Sůl, pepř
Rajče - 2 ks (nakrájené na kostičky)
Slanina - 50 g
Zakysaná smetana - k podávání
Nejprve si na pánvi opečte slaninu a pak jí zakápněte olivovým olejem. Pak k ní můžete vhodit i maso, které si nakrájejte na nudličky. Maso opečte zprudka a osolte a opepřete dle vaší chuti. Na chvilku odstavte pánev a přimíchejte cibuli, koriandr, chilli papričku, rajčata, čedar a mozzarellu. Touto směsí si naplňte tortilly, pak je přeložte a takto je opečte na grilovací pánvi. Až je budete podávat, můžete je přelít zakysanou smetanou.