Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Není gril jako gril

K létu patří sluníčko, pláže a koupání stejně jako grilování. Kdo by neměl rád tu jedinečnou chuť a vůni grilovaného masa či zeleniny? Když jsem se letos rozhodovala, jaký gril si pořídím, zjistila jsem, že tato volba nebude vůbec jednoduchá záležitost. Nejprve jsem si naivně říkala, že gril zakoupím v prvním hypermarketu, který potkám, avšak mýlila jsem se. Při nákupu, kdy už jsem měla vybraného svého favorita, jsem zaslechla rozhovor mezi jedním manželským párem, který si shodou okolností také zrovna vybíral gril. Paní věděla o grilech asi tolik co já, takže se chtěla rozhodnou podle vzhledu a ceny, zatímco pán (pravděpodobně kuchař) ji začal vysvětlovat rozdíly mezi jednotlivými typy grilů. Stála jsem kousek vedle a dělala, že pečlivě studuji ceny a stabilitu grilů z nabídky, ale popravdě jsem natahovala uši, aby mi něco neušlo. Ani jsem netušila, že na výsledné chuti grilovaných specialit se podílí také kvalita a typ grilu.

Není gril jako gril

Z monologu zkušeného grilovatele mi neušlo, že současnou špičkou mezi grily jsou značky Grandhall a Weber. Říkala jsem si, že více vědět nepotřebuji a začala jsem se kolem sebe rozhlížet a hledat tyto značky v daném obchodě. Jaké však bylo moje překvapení, když jsem nikde žádný nenašla! Přesto jsem se nevzdala a rozhodla se zkusit své štěstí na internetu. Po několikahodinovém prohlížení webových stránek a prvotním šoku z ceny grilů vybraných dvou značek jsem se rozhodla zakoupit si gril značky Weber. K mému překvapení jsem byla postavena ještě před jedno rozhodnutí - jaký typ si objednám. Distributorská síť grilů Weber nabízí grily elektrické, plynové i zahradní grily na dřevěné uhlí. Zamyslela jsem se tedy nad tím, kde vlastně budu nejčastěji grilovat a začala jsem jednotlivé grily srovnávat.   

Není gril jako gril

První typ, tedy elektrický gril, se hodí zejména do uzavřených prostorů, jimiž jsou balkony, terasy či kuchyně. Velkou výhodou těchto grilů oproti zahradním grilům je, že je lze používat i v chladnějším počasí nebo za deště. K dalším přednostem elektrických grilů patří snadná přenositelnost a údržba, avšak nevýhodou je, že se při grilování musíme nacházet v blízkosti elektrické zásuvky.

Druhým typem jsou grily plynové. I v této kategorii mi Weber nabídl široký výběr. Největší předností jsem shledala rychlou připravitelnost k použití a dobrou regulaci tepla, ovšem za nevýhodu považuji náročnější údržbu a ve většině případů i horší skladovatelnost mimo sezónu z důvodu větších rozměrů.

Není gril jako gril

Posledním typem, který Weber nabízí je klasický zahradní gril na dřevěné uhlí.  Vzhledem k tomu, že jsem zjistila, že preferuji grilování na vlastní zahradě, rozhodla jsem se tento gril objednat.

Poté, co mi byl gril bez komplikací dovezen, jsem jej ihned vyzkoušela a byla jsem velice potěšena. Gril je stabilní a vzhledem k tomu, že je pojízdný, jej zvládnu lehce přemístit, jakmile je grilování ukončeno. Mimo masa jsem na něm již zkusila připravit zeleninové i ovocné špízy a musím říct, že oproti mému starému grilu se jedná o značný chuťový rozdíl. Kdo neokusil, neuvěří, já vřele doporučuji.

 

Grilykrby.cz

01. 01. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře