Nepečený dortík s konopnými semínky

Tento dortík zní lákavě a recept vypadá i jednoduše. Proto jsem se rozhodl, že překvapím svoji drahou polovičku a vlastníma rukama jí připravím svůj první dort, kde budou kupodivu velice netradičně semínka konopí. Dort se mně povedl, přítelkyně byla nadšená a všichni jsme si pochutnali. Zkuste si jej připravit i vy a potěšte svého miláčka třeba na Valentýna.

 

K přípravě budeme potřebovat: 

110 gramů meruněk, nejlépe sušených - přes noc nechaných namočených ve vodě

110 gramů nasekaných lískových oříšků

100 gramů loupaných konopných semínek

 50 gramů slunečnicových semínek

 30 gramů mírně restovaných semínek

 25 gramů dýňových semínek 

 20 gramů sezamových semínek

 90 gramů rozinek

 75 gramů nasekaných mandlí

 70 gramů sýru tofu

 30 gramů nastrouhané bílé čokolády

 10 gramů máku

 jednu čajovou lžíci esence s vůní vanilky

 

Postup:

Dortovou formu nejlépe ve tvaru srdíčka důkladně vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Suché suroviny smícháme – zatím bez rozinek. Pokračujeme s meruňkami. Základem této hmoty jsou meruňky a šťáva z nich. V této šťávě musí být meruňky naložené celou noc. Asi 250 mililitrů ze šťávy přilijeme do meruněk. Důkladně rozmixujeme s vanilkou. K tomuto těstu přidáme tofu i suchou směs s rozinkami. Opět smícháme a vypracujeme těsto, které se bude lepit. Vše vložíme do formy. Těsto ve formě zabalíme do pečicího papíru. Na co nejdelší dobu ho dáme do ledničky. Minimálně tedy na 10 hodin. Dort v ní musí být zatížený. Po uplynutí doby ho opatrně vyndáme a ozdobíme jej. Na zdobení doporučuji meruňky, čokoládovou pěnu a bílou čokoládu. Nakonec dortík nezapomeňte posypat konopnými semínky.

Dortík z konopí je velice zajímavý, nejen svým obsahem, ale i chutí. Co dodat na závěr? Snad jen krásného Valentýna a dobrou chuť.

přidejte na:
Martin

07. 02. 2014


Další články

Přidat komentář