Neplačte nad cibulí déle než je nutné!



Jak krájet cibuli? 
To je rozhodně téma samo o sobě. Existuje spousta technik, které používáte či různě kombinujete a v tom lepším případě znáte i klasickou profesionální metodiku krájení cibulí (viz níže), takže ve finále nesekáte nožem po prýnku na všechny strany, abyste rozsekali na malé kousky i ty větší kusy, které se tam najednou objevily. :))

Věřím tomu, že osvojením a zautomatizováním téhle techniky rozhodně nakrájíte cibuli nejrychleji, nejbezpečněji a nejdrobněji. Hlavní roli hraje ostrý nůž a s tím spojená bezpečnost krájení, tedy postavení prstů vůči noži. 
Myslete na to, že vzadu je palec s malíčkem a vpředu u nože zbylé 3 prsty, které jsou zaoblené tak, že nůž klouže po třetím kloubu třetího prstu a tím pádem nemůže nikam dál řezat a pořezat vám prsty (tedy teoreticky, prakticky jsem si zvládla v nepozornosti už uříznout kus nehtu). 

Při samotném krájení je důležitý i pohyb nožem, který by měl jít zepředu dozadu nebo zezadu dopředu, nikoli jen shora dolů (tím budete akorát cibuli trápit a vymačkáte z ní zbytečně vodu). 

Vychytávka na závěr, pokud máte agresivní cibuli a slzíte tak, že nevidíte na prkýnko, zkuste u krájení otevřít pusu dokořán. Bylo mi to doporučeno jako 100% úspěšný life-hack, ale bohužel to nemůžu potvrdit :D třeba to u vás zafunguje. 

Dobou chuť a cibuli zdar! 


přidejte na:
Lucie

22. 04. 2019

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář