Netradiční pomazánky

Pomazánky můžete různě obměňovat a stejně jsou pořád snadnou, rychlou a báječnou pochoutkou, která vám zpestří ráno. Dnes pro vás máme našich 5 favoritů. Vyzkoušejte je a zjistěte, která vám chutná nejvíce.

#damejidlo-siroky 

Indická pomazánka

Jarní cibulka je obecně vzato mladá cibule, která se sklidila dřív, než stačila plně dozrát. Oproti klasické cibuli proto postrádá onu ostrou a štiplavou chuť. Jarní cibulka je totiž spíše nasládlá. Možná proto ji většina z nás ji snadněji sní i v syrovém stavu.


Jarní cibulku v kuchyni používejte raději v syrovém stavu nebo ji jen krátce tepelně upravte, neboť vařením bohužel přijde o své cenné výživné látky. Můžete si s její pomocí připravit nejen pomazánky, ale i vynikající omelety, bramborovou kaši, těstovinový či zeleninový salát nebo omáčky. Můžete ji však přidat i do knedlíčků nebo vám poslouží jako příloha k masu.


Rajčatová pomazánka

Rajčata jsou lilkovitým druhem zeleniny podobně jako papriky. Většinou jsou červené barvy, ale v obchodech můžete natrefit i na žluté nebo oranžové odrůdy. Rajčata ohromně prospívají našemu zdraví, především se starají o naše srdce. Navíc jsou lehce stravitelná, obsahují spoustu vody a vitamínů. Abyste je nepřipravili o důležité látky, měli byste je především konzumovat v čerstvém stavu.


Pomazánka celerka


Celer je kořenovou zeleninou a první věc, která se většině z nás vybaví je, že jej přidáváme do polévek. Tento kořen má kulovitý tvar, bílou dužninu ostré, nasládlé chuti s typickým aroma. Prospívá našemu zažívání a působí regeneračně na tvorbu a složení krve.


Pomáhá s léčbou zánětů jater, ledvin i močového měchýře a poradí si i s překyselením organismu. Celerová šťáva bývá často doporučována při léčbě cukrovky. V kuchyni z něj připravujeme omáčky, hodí se i pod maso, přidává se do salátů nebo se z něj lisuje šťáva.



#tescoma-velmi-siroky 
přidejte na:

04. 05. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář