Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Nová kniha o kávě od Smart Press

Skvělá Kuchařka o kávě autorky Petry Veselé vyhrála za Českou Republiku v prestižní celosvětové soutěži GOURMAND WORLD COOKBOOKS AWARDS 2011 v kategorii Single Subject, tedy kuchařka na jedno téma. Kniha postupuje do finálního klání a my pevně doufáme, že získá titul Best in the World. Slavnostní vyhlášení proběhne 6. března v prostorách historického divadla v Paříži.

Nejlepší káva v České republice je ta na papíře!

59858_mediumKniha o kávě, kterou vydalo v roce 2010 nakladatelství Smart Press slaví nevídané úspěchy. A to evidentně nejen u svých čtenářů (dotisk knihy se dělal v několikatisícovém nákladu jž po půl roce!), ale také u profesionálů, jež hodnotí celkové kvality knížek na celosvětové úrovni. Kniha o kávě porazila všchny své české, na jídlo a pití zaměřené, konkurentky a jde hrdě dál.

Grafická podoba, fotografie i text této knihy je zcela nadčasový, kdo knížku držel v ruce, bude jistě souhlasit.

O knize

Káva je báječný nápoj. Povzbudí, zahřeje a vytváří pouto mezi lidmi na schůzkách a u přátelských posezení. Nabízí se bezpočet možností, jak ji připravit, ale také jak si s ní hrát a jak si ji co nejlépe vychutnat. Můžete ji i degustovat podobně jako víno.

59857_mediumAutorka vás seznámí s historií kávy, dozvíte se, jak se dostala do celého světa, jak se pěstuje, zpracovává a praží. Existují totiž různé druhy a odrůdy kávy a každá z nich má svou specifickou chuť, to, jak káva chutná, ovlivňuje také pražení, mletí, uchovávání.

Další část knihy se věnuje vlastní přípravě kávy. Jak správně kávu namlít? Jak má vypadat správné espresso nebo cappuccino? Co znamenají názvy na kávovém lístku? A jak si skvělou kávu připravit i doma? Co je to french press, chemex nebo vakuum pot? V této knize najdete, kromě odpovědí na tyto otázky, také skvělé recepty na kávové nápoje i rady pro nákup, uchovávání a přípravu kávy nebo tipy na dobré kavárny.

Více informací o knihách najdete na www.smartpress.cz.

Fotogalerie

Smart Press

28. 01. 2012

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře