Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Objevte výhody silikonu v kuchyni

Silikon je velmi populární materiál, který má uplatnění v širokém spektru výroby a pro své jedinečné vlastnosti se stal také pomocníkem v kuchyni. Přestože jsou silikonové formy na pečení na trhu teprve několik let, získaly si pro své užitné vlastnosti již mnoho příznivců. Vyrábí se z něj různé druhy forem na pečení, vály a válečky na těsto, stěrky, mašlovačky, různé druhy náčiní, zapékací mísy, podložky, chňapky, pokličky a mnohé další výrobky.

61254_mediumSilikon je ideální materiál pro kuchyňské účely, protože všeobecně patří ke zdravotně nezávadným materiálům. Silikonové formy se vyrábí v mnoha barvách, stejně tak i celý sortiment. Jedná se pouze o vzhled výrobků, nelze říci, že by některá barva byla lepší či horší.

Formy vynikají nízkou hmotností a tudíž snadnou manipulací, jsou elastické, nepřilnavé – bábovku nebo jiný výrobek snadno vyklopíte, což u jiných druhů forem není vždy pravidlem a výsledný efekt nemusí dopadnout podle vašich představ.

61252_mediumFormy nemusíte vymazávat, naopak to není vhodné, protože se na silikonu mohou vysrážet kapky oleje a na pečivu udělají mastné skvrny.

Silikon vám usnadní práci v kuchyni, ušetří čas a pro jeho přednosti si ho jistě oblíbíte a stane se každodenním pomocníkem ve vaší kuchyni.


Výhody silikonu oproti tradičním materiálům:

- je velmi dobře skladný
- dá se skládat a rolovat, vždy se vrátí do původního tvaru
- neváže chutě ani pachy pokrmů
- má antiadhézní vlastnosti, které se opotřebením nesnižují,
- snadno se udržuje,
- je vhodný do myčky na nádobí,
- lze ho používat také do mikrovlnné trouby,
- je odolný vysokým i nízkým teplotám od - 40°C do + 230°C.
- jsou úsporné, neboť se díky dobré tepelné vodivosti sníží čas pečení
- jsou lehké, díky čemuž se s nimi snadno manipuluje

V nabídce BANQUET najdete ucelenou kolekci silikonových výrobků, a to nejen na pečení. Výrobky dodáváme v elegantním bílém a červeném provedení a zakoupit je múžete v internetovém obchodě VETROSHOP.CZ

61255_medium

Fotogalerie

Vetroshop

17. 09. 2012

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře