Ovesné vločky v hlavní roli

Chcete vařit zdravěji, ale zároveň tak, aby jídlo chutnalo celé rodině? Pak zkuste do jídelníčku zařadit ovesné vločky. Jsou lehké, zasytí a navíc i skvěle chutnají. Ovesné vločky jsou ideální snídaní. Skrývají v sobě pořádnou dávku energie, proto je konzumují i kulturisté nebo ti, co kondičně cvičí. Po takové snídani pak zvládnou jakýkoli trénink. Obsahují i velké množství esenciálních aminokyselin, což podporuje tvorbu svalové hmoty. Další výhodou je, že snídaně s ovesnými vločkami zvládnou připravit i děti.

#chefparade-siroky 

Ovesné lívanečky

Ovesné vločky jsou bohatým zdrojem vitamínu A, B, D a E a najdete v nich i kyselinu listovou, pantothenovou a spoustu omega 3 a 6 nenasycených mastných kyselin. Zlepšují trávení, pomáhají při střevních a zažívacích obtížích, posilují imunitu a dokážou i utlumit zvýšenou činnost štítné žlázy. Díky beta-glukanům pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi.




Ovesné kokosové pusinky

Kokos lze podle indické tradice využít na 99 nejrůznějších způsobů. Neustále však přibývají další a další chutné způsoby, jak můžeme kokos použít. Při přípravě kari a jiných exotických jídel se využívá především kokosové mléko.


Kokosový tuk je zase považován za nejvhodnější olej ke smažení. Je to především díky jeho tepelné stálosti. Bezlepková kokosová mouka se přidává do ovocných salátů, zdobí se s ní dezerty nebo se využívá jako zdravější náhrada běžné mouky.


Ovesný koláč

Hroznový cukr byl poprvé objeven panem Johannem Tobiasem Lowitzem v roce 1792. Byl prezentován jako další monosacharid v hroznovém víně. 


V hroznovém cukru se skrývá rychlá dávka energie, neboť z úst se dostane do krve za méně než 2 minuty. Neměli byste jej však využívat pravidelně, protože by měl sloužit jen pro konkrétní účely. Velkým množstvím či špatným dávkováním si totiž můžete úplně rozhodit hladinu cholesterolu a cukru v krvi, což by vašemu zdraví rozhodně neprospělo.


#tescoma-velmi-siroky 

přidejte na:

23. 01. 2018

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Ovsene vlocky su vyborne do fasirok,na zahustenie (staci pomlet v mraziari) ,do jugurtu :)

Ejha 16. 02. 2018, 01:05