Nechce se vám dnes moc vařit? Stačí jen když si představíte ten nepořádek v kuchyni a tu hromadu špinavého nádobí, co potom budete muset uklidit. S námi si ale můžete připravit vynikající paellu, na kterou si vystačíte pouze s jedním hrncem. Jen místo mořských plodů použijeme kuřecí maso. Tak pojďme na to.
#tescoma-siroky-testoviny
Vynikající pikantní paella (4 porce)
Dlouhozrnná rýže - 300 g (ideálně Basmati, ale klidně můžete použít i jinou)
Kuřecí paličky - 6 ks
Kuřecí vývar - 900 ml
Červená paprika - 1 ks (nakrájejte na menší kostky)
Chorizo klobása - 2 ks (nakrájejte na tenčí kolečka)
Mletá sladká paprika - ¾ lžičky
Šafrán - 1 špetka
Rajče - 1 ks (nakrájejte nadrobno)
Cibule - 1 ks (nakrájejte nadrobno)
Česnek - 5 stroužků (nakrájejte na tenké plátky)
Sůl, mletý pepř - na dochucení
Pažitka - 2 lžíce (použijte raději čerstvou, nasekanou na jemno)
Před samotnou přípravou tohoto španělského národního pokrmu byste si měli nejprve předehřát troubu na 200 °C. Maso trochu opepřete a osolte a připravte si žáruvzdornou pánev. Jednoduše takovou, kterou pak budete moct vložit do trouby. Jakmile bude mít olej na pánvi tu správnou teplotu, vhoďte tam kuřecí palička a osmažte je z každé strany po 5 minutách.
Úplně postačí, když se paličky lehce zbarví dohněda. Poté je můžete vytáhnout z pánve a prozatím uložit někam stranou. Poté můžete do pánve přidat i další suroviny. Nejdřív nechte smažit pár minut samotné chorizo, dokud nezhnědne a nepustí šťávu. Teprve pak můžete přidat cibuli, česnek, papriku, sladkou papriku i šafrán.
Všechno důkladně promíchejte a nechte smažit minimálně 3 minuty, dokud zelenina krásně nezměkne. Nakonec už jen stačí celou pánev vložit do trouby a nechat v ní směs péct alespoň půl hodiny nebo tak dlouho, dokud nebude maso dokonale propečené. Až bude pokrm hotový, nechte ho vychladnout a můžete podávat ozdobené nakrájenou pažitkou a kousky rajčete. Ručíme vám za to, že si na tomto pokrmu pochutná celá rodina.
Týna Ryglová 29. 05. 2023, 21:22