Říká se mu také překládané. Spojuje v sobě kynuté a listové těsto - je nadýchané, pružné a přitom křehké a loupavé. A krásně voní máslem. Hodí se na koláče, záviny, loupačky, croissany. Kynuté těsto nesmí být příliš řídké, protože by se špatně spojilo s tukovým bochánkem a navytvořilo vrsty. Některé recepty proto doporučují nechat ho vykynout přes noc v ledničce. Připravené těsto hned zpracujeme, jinak nám vyschne a popraská. Připravené kousky dáváme na plech vyložený pečícím papírem v dostatečné vzdálenosti, ptotože těsto při pečení nabude. Na plechu přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme asi 30 minut vykynout. pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C. Jakmile začnou mít světle hnědou barvu jsou hotové. Když těsto před pečení potřeme vodou bude hezky lesklé. Upečené sladkosti z plundrového těsta jsou nejlepší ještě vlažné, ale vydrží čerstvé i několik dní.
© 2024, Railsformers s.r.o.