Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Plundrové těsto

Říká se mu také překládané. Spojuje v sobě kynuté a listové těsto - je nadýchané, pružné a přitom křehké a loupavé.  A krásně voní máslem. Hodí se na koláče, záviny, loupačky, croissany. Kynuté těsto nesmí být příliš řídké, protože by se špatně spojilo s tukovým bochánkem a navytvořilo vrsty. Některé recepty proto doporučují nechat ho vykynout přes noc v ledničce. Připravené těsto hned zpracujeme, jinak nám vyschne a popraská.  Připravené kousky dáváme na plech vyložený pečícím papírem v dostatečné vzdálenosti, ptotože těsto při pečení nabude. Na plechu přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme asi 30 minut vykynout. pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C. Jakmile začnou mít světle hnědou barvu jsou hotové.  Když těsto před pečení potřeme vodou bude hezky lesklé. Upečené sladkosti z plundrového těsta jsou nejlepší ještě vlažné, ale vydrží čerstvé i několik dní.

Hloušková

02. 10. 2011


Přidat komentář

Facebook komentáře