Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Plundrové těsto

Říká se mu také překládané. Spojuje v sobě kynuté a listové těsto - je nadýchané, pružné a přitom křehké a loupavé.  A krásně voní máslem. Hodí se na koláče, záviny, loupačky, croissany. Kynuté těsto nesmí být příliš řídké, protože by se špatně spojilo s tukovým bochánkem a navytvořilo vrsty. Některé recepty proto doporučují nechat ho vykynout přes noc v ledničce. Připravené těsto hned zpracujeme, jinak nám vyschne a popraská.  Připravené kousky dáváme na plech vyložený pečícím papírem v dostatečné vzdálenosti, ptotože těsto při pečení nabude. Na plechu přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme asi 30 minut vykynout. pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C. Jakmile začnou mít světle hnědou barvu jsou hotové.  Když těsto před pečení potřeme vodou bude hezky lesklé. Upečené sladkosti z plundrového těsta jsou nejlepší ještě vlažné, ale vydrží čerstvé i několik dní.

Hloušková

02. 10. 2011

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře