Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pomazánky

Tuk na přípravu pomazánek má mít pokojovou teplotu, aby se snadno roztíral a spojil s ostatními surovinami.

Máslo v pomazánce můžeme z části nahradit majonézou nebo tatarkou, docílíme tak jemnější chuti.

Pomazánku můžeme nastavit bešamelovou omáčkou, bude levnější a nebude tak tučná.

Jemnost pomazánek docílíme umletím surovin na masovém strojku. Pomazánka je pak jemná a působí nadýchaně.

Nemícháme výrazné chutě, ale dbáme aby u každé pomazánky vynikla jedna příchuť.

Příliš tučné pomazánky mažeme na chléb jen v tenké vrstvě.

Sýr nesmíme nikdy osmahnout dohněda. Zhnědlý sýr je hořký.

Topinky a tousty podáváme čerstvé, ještě teplé. Jinak ztrácejí na křehkosti.

Nemáme-li čerstvé pečivo, pokapeme plech vodou a housky rozpečeme.

Hloušková

27. 08. 2011

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře