Pomazánky

Tuk na přípravu pomazánek má mít pokojovou teplotu, aby se snadno roztíral a spojil s ostatními surovinami.

Máslo v pomazánce můžeme z části nahradit majonézou nebo tatarkou, docílíme tak jemnější chuti.

Pomazánku můžeme nastavit bešamelovou omáčkou, bude levnější a nebude tak tučná.

Jemnost pomazánek docílíme umletím surovin na masovém strojku. Pomazánka je pak jemná a působí nadýchaně.

Nemícháme výrazné chutě, ale dbáme aby u každé pomazánky vynikla jedna příchuť.

Příliš tučné pomazánky mažeme na chléb jen v tenké vrstvě.

Sýr nesmíme nikdy osmahnout dohněda. Zhnědlý sýr je hořký.

Topinky a tousty podáváme čerstvé, ještě teplé. Jinak ztrácejí na křehkosti.

Nemáme-li čerstvé pečivo, pokapeme plech vodou a housky rozpečeme.

přidejte na:
Hloušková

27. 08. 2011


Další články

Přidat komentář