Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Příběh za knihou JEZTE ČESKY

I když jsme se při přípravě této knihy inspi­rovaly starými českými kuchařkami, nena­leznete v ní žádné výrazy jako „vraž tam kopu vajec a hroudu másla“. Těšit se může­te na jednoduché, chutné a sezónní recepty z čerstvých a lokálních surovin. Ty dnes již běžně seženete v obchodech, na trzích a na farmách. Zvlášť, když si ráno přivstanete...

Nejsme profesionální kuchařky. Proto neče­kejte desítky ingrediencí, které by se vám tak akorát doma kupily. Věříme totiž, že v jedno­duchosti je krása a jídlo se musí hltat všemi smysly. A když vám něco zbude od snídaně, proč to nepoužít při přípravě oběda nebo ve­čeře? Navíc milujeme tradice, při kterých se sejde celá rodina, takže v knížce nechybí ani recepty na velikonoční a vánoční stůl.

Také nás vždycky trápilo, že si česká kuchyně neprávem vysloužila špatnou pověst o nezdra­vém, hutném a složitém jídle. Naše kuchařka proto dokazuje pravý opak. Vždyť naše ba­bičky a prababičky nepekly jen kopce buchet z bílé mouky ani nepodávaly každý den husu. Nekupovaly vejce nebo česnek dovezený od „sousedů“. A právě takovým tématům, jako je domácí produkce, jsou věnovány reportáže a v době přípravy knihy dostupné statistiky, díky kterým vlastně vznikl nápad pustit se do této tak trošku jiné a snad i poučné kuchařky.

                                                                                                      Dobrou chuť, Česko!

Fotogalerie

Smart Press

09. 03. 2014

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře