Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rady a tipy do kuchyně

Karbanátky -budou mít méně kalorií, pokud nahradíte třetinu masa strouhanou mrkví.

Křen -Štiplavý křen můžete zjemnit, když jej před podáváním osolíte.

Brambory -Chcete si připravit pečené brambory s lehce pikantní příchutí? Přidejte ke konci pečení trošku kremžské hořčice.

Těsto -Těsto na domácí knedlík vylepšíte, když do něj přidáte trochu jemně nakrájené petrželové natě.

Nedostatek tvarohu - Pokud během vaření zjistíme, že máme nedostatek tvarohu, nastrouháme do něj trochu vařených brambor. Tvarohu přibude a bude jemnější.

Tvarohová nádivka - Tvarohovou nádivku na koláče dáváme na těsto, které navrch poprášíme moukou. Tak těsto nezvlhne od měkkého tvarohu a dobře se propéká.

Pudink - Když uvařený pudink posypeme moučkovým cukrem, nevytvoří se nám na něm nežádoucí škraloup.

Čokoládové hoblinky - Široké čokoládové hoblinky si vytvoříte docela snadno škrabkou na zeleninu nebo kráječem na sýr. Jednoduše je budete okrajovat přímo z tabulky čokolády.

Staré kvasnice - I staré kvasnice se dají oživit, když je rozdrobíte na jemno v misce a jemně posypete moučkovým cukrem.

Měkká přezralá rajčata - Se jen velmi těžce krájí. Abychom připravili chutný rajský salát, schladíme rajčata 10 minut ve studené vodě s kouskem ledu a teprve pak je krájíme. Rajčata budou opět pěkně tuhá salát se zaručeně povede.

Bílé hlávkové zelí - Bude při vaření měkčí a chutnější, když k němu přidáte jeden větší syrový brambor.

Suché těsto - Nechcete-li, aby tmavé těsto v mramorové bábovce bylo suché, přidejte místo kakaa trochu nutely.

BEZ

15. 06. 2011

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře