Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rady a tipy do kuchyně

Karbanátky -budou mít méně kalorií, pokud nahradíte třetinu masa strouhanou mrkví.

Křen -Štiplavý křen můžete zjemnit, když jej před podáváním osolíte.

Brambory -Chcete si připravit pečené brambory s lehce pikantní příchutí? Přidejte ke konci pečení trošku kremžské hořčice.

Těsto -Těsto na domácí knedlík vylepšíte, když do něj přidáte trochu jemně nakrájené petrželové natě.

Nedostatek tvarohu - Pokud během vaření zjistíme, že máme nedostatek tvarohu, nastrouháme do něj trochu vařených brambor. Tvarohu přibude a bude jemnější.

Tvarohová nádivka - Tvarohovou nádivku na koláče dáváme na těsto, které navrch poprášíme moukou. Tak těsto nezvlhne od měkkého tvarohu a dobře se propéká.

Pudink - Když uvařený pudink posypeme moučkovým cukrem, nevytvoří se nám na něm nežádoucí škraloup.

Čokoládové hoblinky - Široké čokoládové hoblinky si vytvoříte docela snadno škrabkou na zeleninu nebo kráječem na sýr. Jednoduše je budete okrajovat přímo z tabulky čokolády.

Staré kvasnice - I staré kvasnice se dají oživit, když je rozdrobíte na jemno v misce a jemně posypete moučkovým cukrem.

Měkká přezralá rajčata - Se jen velmi těžce krájí. Abychom připravili chutný rajský salát, schladíme rajčata 10 minut ve studené vodě s kouskem ledu a teprve pak je krájíme. Rajčata budou opět pěkně tuhá salát se zaručeně povede.

Bílé hlávkové zelí - Bude při vaření měkčí a chutnější, když k němu přidáte jeden větší syrový brambor.

Suché těsto - Nechcete-li, aby tmavé těsto v mramorové bábovce bylo suché, přidejte místo kakaa trochu nutely.

BEZ

15. 06. 2011


Přidat komentář

Facebook komentáře