Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recenze kuchařky JEZTE ČESKY

„Pojďme se řídit podle přírody a využívat množství surovin, které máme nadosah. Jakmile začne jaro, je radost vařit. Léto a podzim nám naservírují nespočet možností a v zimě si můžete připravovat třeba husté horké polévky. Je mnoho surovin, se kterými je možno pracovat, a tato kniha vám tohle tajemství s chutí poodhalí.“

Roman Paulus / šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron

 

„Kuchařka Jezte česky vychází z každodenního života a je pro každodenní život zase určená. Nabídne vám zajímavosti o původních surovinách, které jsou běžně k sehnání, a přesto je moc nepoužíváme. Vaření v podání Jany Vašákové rozhodně neznamená nudu! Recepty mají šmrnc, tradiční jídla díky nim dostávají nový švih. A fotky? Krása je opět v jednoduchosti, to dokazuje Zdena Skokanová N. za objektivem! Tuhle knížku je radost číst, je radost se na ni dívat a je radost podle ní i vařit.“

Eva Všetíčková a Jitka Rakosníková / časopis FOOD

 

„Dobrá kuchařka je jako droga – způsobí návyk, kterého se jen tak nezbavíte. Má totiž několik funkcí. Můžete si v ní číst, jen tak listovat, prohlížet si fotky a obrázky, vařit podle ní nebo v ní hledat inspiraci. A najdete v ní i mnoho informací, které se vám budou hodit z hlediska zdravého životního stylu. Pokud jsme v Česku, měli bychom v naší kuchyni využívat hlavně české a kvalitní suroviny a možná si připomenout i ty, na kterých jsme si dříve pochutnávali, ale dnes z našich spíží a ledniček vymizely. Pak třeba nebude vadit, když občas zhřešíte nějakou sladkostí či jinou dobrotou. Hlavně, když vás vaření bude bavit a když bude chutnat celé rodině u společného stolu.“

Petra Lamschová a Petr Havlíček / spoluautoři knih Jídlo jako životní styl I. a II.

 

„Vážení přátelé a milí čtenáři,

chtěl bych vás tímto příspěvkem pozvat do velice zajímavého, poutavého, nádherně a nápaditě zpracovaného díla, které si dalo v dnešní době paradoxně nelehký úkol – představit zapomenuté, netradiční, ale i známější a známé recepty české kuchyně, jež se v rukou povolaných přeměnily ve vybrané, ale nikoliv pracovně náročné menu servírované s duchem toho nejlepšího, co může naše gastronomie nabídnout. Autorkám knihy děkuji za úspěšné naplnění ambice ukázat bohatost a rozmanitost naší kuchyně. To vše prostřednictvím putování po ročních obdobích spojeným s nabídkou aktuálně čerstvých a dostupných potravin s původem z místních polí, sadů, zahrad, stájí, rybníků či lesů.“

Jan Veleba / prezident Agrární komory ČR
Smart Press

13. 03. 2014

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře