Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Sezona smoothie je tady!


Smoothie - zdravé a lahodné nápoje


Můžete si jej vyrobit z ovoce, zeleniny či z jejich kombinace. Používá se nejen šťáva, ale i plody. Suroviny můžete libovolně kombinovat podle nálady a možná tak vymyslíte zajímavé kombinace. Místo jogurtu můžete přidat mandlové mléko, bylinky mohou také ovlivnit chuť a ředit můžete vodou nebo šťávou. Před mixováním se doporučuje přidat pár ledových kostek.


Smoothie z červené řepy


Řepu řadíme mezi nejzdravější druhy zeleniny na světě. Přitom ji lidé neustále podceňují. Zdravější smoothie pravděpodobně nenajdete.


  • Červená řepa - 1 ks (menší)

  • Banán - stačí ½

  • Kořen zázvoru - 2 cm

  • Voda - ½ hrnku


Řepu, zázvor i banán oloupejte a nakrájejte na menší kusy. Vložte i s vodou do mixéru a mixujte déle, než jste zvyklí. Zázvor s řepou jsou tvrdší a proto bude chvilku trvat, než dosáhnete jemné konzistence.


Vyzkoušejte zelené smoothie s avokádem v hlavní roli!


  • Avokádo - 1 ks (zralé, bez slupky a pecky)

  • Listový špenát - 100 g (čerstvý)

  • Banán - 1 ks (menší)

  • Pomerančová šťáva z 1 pomeranče

  • Mandlové mléko s příchutí vanilky - 200 ml


Vše řádně rozmixujte v mixéru, dokud vám nevznikne jemný krémový nápoj.


Léto se blíží! Ochutnejte zdravou osvěžující bombu z lesního ovoce!


  • Maliny - ½ hrnku

  • Ostružiny - ½ hrnku

  • Vanilkový jogurt - 1 kelímek

  • Med - 1 lžíce


Ovoce pečlivě omyjte a vložte spolu s ostatními surovinami do mixéru. Když budete mít smoothie příliš husté, zkuste ho zředit mlékem. Nejlépe se k tomu bude hodit vanilkové mléko.


Okurkovo-hruškové smoothie


  • Salátová okurka - 1 ks (jinak také “hadovka”)

  • Hruška - 2 ks

  • Baby špenát - 100 g

  • Voda - 100 ml


Okurku loupat nemusíte, ale určitě ji omyjte. Tvrdé konce odřízněte a nakrájejte okurku na menší kusy. Hrušky také omyjeme, odkrojte stopku, vykrojte jádřinec a také ji pokrájejte na malé kousky. Špenát propláchněte a vše vložte do mixéru.


Fotogalerie

Veronika

28. 04. 2016

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře