Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

ŠKODA NEVAŘIT

Rádi bychom vás informovali, že dnešním dnem vychází novinka nakladatelství Smart Press Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby 17letého Martina Škody. Tato kuchařská kniha je na českém trhu něco zcela ojedinělého – mladý autor ji napsal pro své vrstevníky, a to s ohledem na jejich potřeby, možnosti i přání. Martin ale nevaří jen pro mladé! Jeho originální recepty jistě nadchnou všechny bez ohledu na věk. Ke každému jídlu navíc vybral song, který může doladit atmosféru při i po vaření.

60444_medium

Kniha sedmnáctiletého Martina Škody, českého Jamieho Olivera, je plná skvělých receptů, fotografií, rad a tipů, k nimž se autor postupem času vlastními zkušenostmi dopracoval, a také hudby.

Mladý autor napsal kuchařku pro své vrstevníky s ohledem na jejich potřeby, možnosti i přání. Ale vlastně nejen pro ně! Knížka jistě zaujme všechny milovníky kvalitního a nápaditého jídla. Podle kuchařky zvládne připravit jídlo naprostý začátečník, ti pokročilí naopak ocení Martinovy nápady a gurmánské inovace. Kuchařka je rozdělena na kapitoly podle příležitostí, při kterých mladí chtějí nebo potřebují vařit (například při snaze okouzlit toho druhého, připravují si jídlo na cestu, nemají zrovna po ruce tunu ingrediencí, pokud touží vylepšit zaběhlou českou klasiku nebo si chtějí připravit jídlo známé z fast foodů, ale jinak!).

Každý recept je navíc doplněn songem, který může doladit atmosféru při vaření i po něm. S Martinem máte navíc možnost vycestovat do světa, kam se vydal nejen za zábavou, ale také za tamní gastronomií. Kuchařka Martina Škody je jedinečná nejen svým obsahem, ale také designem – o originální layout a vazbu, kterou se nepyšní žádná jiná česká kuchařka, se zasloužili mladí umělci, kteří na svém kontě již mají ocenění za nejkrásnější knihu roku 2010. Obrazy receptů fotil a aranžoval přímo autor, o portrétní fotografie se postarala Johana Pošová, dvorní fotografka časopisů o jídle.

60447_medium


O autorovi

Martin Škoda je sedmnáctiletý kluk, který zbožňuje dobré jídlo. Vařečky se poprvé chopil ve svých devíti letech, když v televizi zhlédl pořad Jamieho Olivera, a ten se rázem stal jeho múzou. Po pár letech vaření pro radost, během nichž se účastnil nejrůznějších kurzů, aby mohl připravovat pokrmy nejen pro sebe, ale i pro své přátele, po dobrodružných cestách za jídlem i mnoha peripetiích s českou gastronomií, se rozhodl napsat kuchařku pro mladé, která je bude bavit. Martin není vyučený kuchař a ani žádný profík, prostě jen zastává názor – je škoda nevařit, když stejně musíme jíst a navíc když naše strava může být tak pestrá a vynikající! Autor za svůj kuchařský um získal ocenění „Kuchař měsíce“ časopisu Chef Gurmán už když mu bylo 14 let!, deník MF Dnes o něm informoval širokou veřejnost, když mu bylo pouhých patnáct let, jeho blog o vaření www.martinskoda.com doporučuje na tom svém i slavný Jamie Oliver. Martin Škoda studuje česko-španělské gymnázium v Českých Budějovicích, hraje ve školním divadle, rád fotí a cestuje. Žije s rodiči v Soběslavi, má dva bratry.

Nakladatelství Smart Press, s. r. o. vydává úspěšné původní české kuchařky s výjimečnou grafickou úpravou a atraktivními fotografiemi: např. Biokuchařka Hanky Zemanové, Bioabecedář Hanky Zemanové, Kuchařka Zpátky domů Hanky Michopulu, Kuchařka pro dceru Jany Florentýny Zatloukalové, Kuchařka pro báječné tchyně Heleny Chvátalové, Olivová kuchařka a Mořská (nejen) kuchařka z edice Jídlo jako lék.


Fotogalerie

Smart Press

16. 04. 2012

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře