Slané pochoutky

Občas nás všechny honí mlsná. A ať už si chceme něco připravit k televizi nebo jen tak, když máme chuť, nikdy nezklame slaná pochoutka. Zkuste tortillové chipsy nebo jejich zdravější variantu - cuketové. I hřešit se dá zdravě. Ale měli byste vědět, že v malém množství neuškodí ani ty dobroty, které až tak neprospívají našemu zdraví.

#chefparade-siroky 

Domácí tortilly chips

Tortilla je v překladu ze španělštiny vlastně takový malý dortík. Toto označení se však používá pro 2 druhy jídla. V Jižní Americe a ve Španělsku si pod tím představí omeletu z pečených brambor, vajec a zeleniny, jenž se následně podává za studena jako předkrm. Říká se jí španělská tortilla.


Ale v Severní a Střední Americe se pod tímto označením skrývají placky, jenž jsou připravovány z kukuřičné či pšeničné mouky. Úprava mexické tortilly se může lišit stejně tak jako přísady, které se použijí při přípravě.


Bramborové chipsy s feta pomazánkou

Sušená rajčata obsahují spoustu zdraví prospěšných látek, ale tou, která je samozřejmě nejvíce prospěšná, je lykopen. Je to úžasný antioxidant, který mimo jiné působí i jako prevence proti rakovině.


Také pomáhá zvýšit ochranu pokožky, což se vyplatí především při ochraně před škodlivým UV zářením. Tím, že rajčata usušíte, je zbavíte i nadbytečného množství vody, díky čemuž pak do těla dostanete v menší porci rajčat mnohem více antioxidantů.


Cuketové chipsy

Cuketa začíná být v našich kuchyních čím dál více oblíbenější zeleninou. A není divu, jelikož má všestranné využití. Pokud ji budete konzumovat pravidelně, snížíte tím míru stresu ve vašem životě a dokonce vám pomůže i zhubnout.


Cuketa si umí poradit i s cukrovkou. Je chuťově neutrální a proto ji můžete využít jako zahušťovadlo místo jíšky. Stačí ji jemně nastrouhat do polévky či omáčky a snadno tak pokrm zahustí, ale zároveň nezvýší hladinu cukru.



#tescoma-akce-velmi-siroky 

přidejte na:

04. 07. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář