Slavnostní otevření nové balírny pro bezlepkové potraviny

Staré Město pod Sněžníkem, 3. 5. 2013 - Slavnostním zahájením začala v pátek 3. 5. 2013 svůj provoz nová balírna pro bezlepkové potraviny společnosti PRO-BIO, s.r.o. Plán vzniku bezlepkové balírny navázal na rekonstrukci vlastního bio mlýna z roku 2009, kdy byla zprovozněna samostatná linka na zpracování bezlepkových biopotravin. Dalším krokem, který povede k naplňování našeho poslání nabízet co nejkvalitnější bezlepkové potraviny, bude stavební oddělení mlýna pro zpracování bezlepkových surovin tak, aby nedocházelo ani k nejmenší vzdušné kontaminaci zpracovávaných bezlepkových surovin. 

Slavnostní otevření nové balírny pro bezlepkové potraviny
V současné době žije v České republice asi 40 - 50 000 celiaků, což jsou lidé, kteří jsou odkázáni na celoživotní dodržování přísné diety s vyloučením lepku. Počet nemocných se přitom v průběhu posledních 20 let zdvojnásobil. Lepek se nachází ve většině běžných obilovin jako je pšenice, žito, ječmen či oves. 

Slavnostní otevření nové balírny pro bezlepkové potraviny
Nová balicí linka od českého výrobce slouží výhradně na zpracování bezlepkových surovin. Vyniká rychlostí (zabalí 30 - 50 ks výrobků za minutu), spolehlivostí a nenáročností na obslužný personál. Každý zabalený výrobek je automaticky převažován. Pokud by se stalo, že výrobek nebude mít správnou hmotnost, bude automaticky vyřazen. Obsluhu linky tvoří 2-3 lidé; jeden nasypávač a jedna až dvě ženy na konci linky, které skládají hotové výrobky do kartonu.

Slavnostní otevření nové balírny pro bezlepkové potraviny
Společnost PRO-BIO, s.r.o. každou vyrobenou šarži bezlepkových potravin testuje pomocí vysoce citlivé imunochemické metody "ELISA gliadin test" a bezlepkovost svých produktů deklaruje logem “Bez lepku“. Sortiment bezlepkových výrobků naší společnosti představuje přes 300 produktů. Téma bezlepkových produktů se stane nosným tématem nadcházejícího 8. ročníku „Pohankových BIOSLAVNOSTÍ“, které se uskuteční v areálu společnosti PRO-BIO, s.r.o. v sobotu 13. 7. 2013. Součástí programu bude i zpřístupnění nové balírny zájemcům z řad celiaků i široké veřejnosti.
přidejte na:
PRO BIO

13. 05. 2013


Další články

Přidat komentář