Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Slavnostní otevření nové balírny pro bezlepkové potraviny

Staré Město pod Sněžníkem, 3. 5. 2013 - Slavnostním zahájením začala v pátek 3. 5. 2013 svůj provoz nová balírna pro bezlepkové potraviny společnosti PRO-BIO, s.r.o. Plán vzniku bezlepkové balírny navázal na rekonstrukci vlastního bio mlýna z roku 2009, kdy byla zprovozněna samostatná linka na zpracování bezlepkových biopotravin. Dalším krokem, který povede k naplňování našeho poslání nabízet co nejkvalitnější bezlepkové potraviny, bude stavební oddělení mlýna pro zpracování bezlepkových surovin tak, aby nedocházelo ani k nejmenší vzdušné kontaminaci zpracovávaných bezlepkových surovin. 

Slavnostní otevření nové balírny pro bezlepkové potraviny
V současné době žije v České republice asi 40 - 50 000 celiaků, což jsou lidé, kteří jsou odkázáni na celoživotní dodržování přísné diety s vyloučením lepku. Počet nemocných se přitom v průběhu posledních 20 let zdvojnásobil. Lepek se nachází ve většině běžných obilovin jako je pšenice, žito, ječmen či oves. 

Slavnostní otevření nové balírny pro bezlepkové potraviny
Nová balicí linka od českého výrobce slouží výhradně na zpracování bezlepkových surovin. Vyniká rychlostí (zabalí 30 - 50 ks výrobků za minutu), spolehlivostí a nenáročností na obslužný personál. Každý zabalený výrobek je automaticky převažován. Pokud by se stalo, že výrobek nebude mít správnou hmotnost, bude automaticky vyřazen. Obsluhu linky tvoří 2-3 lidé; jeden nasypávač a jedna až dvě ženy na konci linky, které skládají hotové výrobky do kartonu.

Slavnostní otevření nové balírny pro bezlepkové potraviny
Společnost PRO-BIO, s.r.o. každou vyrobenou šarži bezlepkových potravin testuje pomocí vysoce citlivé imunochemické metody "ELISA gliadin test" a bezlepkovost svých produktů deklaruje logem “Bez lepku“. Sortiment bezlepkových výrobků naší společnosti představuje přes 300 produktů. Téma bezlepkových produktů se stane nosným tématem nadcházejícího 8. ročníku „Pohankových BIOSLAVNOSTÍ“, které se uskuteční v areálu společnosti PRO-BIO, s.r.o. v sobotu 13. 7. 2013. Součástí programu bude i zpřístupnění nové balírny zájemcům z řad celiaků i široké veřejnosti.
PRO BIO

13. 05. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře