Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jednoduché teplé večeře

Teplé večeře nejsou nezbytnou součástí každého dne. Ale pokud se odbýváte u oběda, měli byste mít alespoň něco teplého k večeři. A my pro vás máme několik skvělých pokrmů, které vás jistě potěší. Navíc je připravíte snadno, rychle a zasytí celou rodinu. Potřebujete jen pár surovin. Dobrou chuť!

Pečené brambory se slaninou (4 porce)

  • Brambory - 8 ks (menší, typ B)

  • Olej - 2 lžíce

  • Cibule - 1 ks

  • Anglická slanina - 160 g

  • Vlašské ořechy - 60 g

  • Sůl, pepř - špetka

  • Zakysaná smetana - 150 g

  • Majoránka - lístky (čerstvá)



Brambory nechte v celku, jen je opláchněte a zabalte do alobalu. Takhle je dejte do trouby na 30 minut, aby změkly. Mezitím si na oleji osmažte na drobno nakrájenou cibulku spolu se slaninou nakrájenou na kostičky.

Pánev potom odstavte a vmíchejte nastrouhané ořechy. Jakmile se brambory dopečou, vyjměte je z alobalu, nahoře je nakrojte a dovnitř vložte směs. Nakonec přidejte trochu soli a pepře, zalijte smetanou a ozdobte několika lístky majoránky.

Už jste vyzkoušeli zapečenou brokolici?

  • Brokolice - 1 ks (větší)

  • Hladká mouka - 2 lžíce

  • Anglická slanina - plátky

  • Máslo

  • Tavený sýr - 1 trojhránek nebo čtverec

  • Eidam či jiný tvrdý sýr - nastrouhaný

  • Brambory - uvařené (příloha)

  • Mléko

  • Sůl, polévkové koření - na dochucení


Brokolici jen krátce povařte v osolené vodě (asi 7 minut), ale dávejte si pozor, aby se vám nerozpadala. Poté ji nakrájejte na větší kusy a vložte do pekáčku či zapékací mísy, která musí být vymazaná máslem. Na dno rozprostřete slaninu, zalijte ji bešamelem, který se připravuje podobně jako jíška, avšak s jedním rozdílem. Do hrnce dejte s moukou a máslem i tavený sýr.


Přidejte ještě špetku soli a trochu polévkového koření a důkladně promíchejte. Pak přilijte mléko, ale jen tolik, aby vám vznikla kaše. Tou pak zalijete slaninu s brokolicí a vše dáte do předehřáté trouby na 150 °C přibližně na 15 minut. Pět minut před koncem ještě posypejte nastrouhaným sýrem. Nakonec podávejte s bramborem.


Fotogalerie

01. 11. 2016


Přidat komentář

Facebook komentáře