Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Termosky a termohrnky

K čemu slouží termosky a termohrnky? Jaké jsou druhy termosek a z čeho se vyrábí?

Termoska je speciálně vyrobená láhev, která slouží k uchování teploty obsahu. Termosky byly původně vynalezeny pro laboratorní účely, později našly své širší uplatnění pro uchovávání nápojů a potravin. Název termoska se běžně používá pro jakoukoli termoizolační láhev, na trhu je široká škála výrobků z různých druhů materiálů. Základem termosky je dvojitá stěna, kdy vnitřní část je oddělena od vnější izolantem.
Termosky a termohrnky
Termosky se vyrábí jak na nápoje, tak na potraviny a to i ve větších objemech tzv. termohrnce. Termosky a termohrnky na nápoje jsou vhodné jak pro teplé, tak i studené nápoje.  Teplota uvnitř termosky je díky termoizolační vložce stálá, zachování teploty závisí na množství a teplotě nápoje, četnosti otevírání a okolní teplotě. Čím více je termoska naplněna, tím déle obsah udrží původní teplotu. Pro zvýšení účinnosti se doporučuje před vložením horkého nápoje termosku nejdříve vypláchnout teplou vodou, před vložením studeného nápoje vodou chladnou. Vnější plášť termosky bývá buď z kvalitního plastu nebo z nerezu.
Termosky a termohrnky
Nerezové termosky jsou téměř nerozbitné a lze je používat i do náročných podmínek při sportu, kempinku, rybaření a dalších aktivitách. Dvojitý nerezový plášť je velmi odolný, termosky lze používat i po mírné deformaci tvaru po nárazu. Uzávěr nerezové termosky bývá nejčastěji clipový se silikonovým těsněním, systém umožňuje rychlé otevření a zavření termosky jedním stiskem tzv. clipu (plastového mechanického uzávěru).         
Termosky a termohrnky
Plastové termosky jsou vyrobeny z odolných plastů, mají skleněnou termoizolační vložku a jsou opatřeny dávkovacím či šroubovacím uzávěrem pro snadné nalévání nápojů. Termosky a termohrnky jsou použitelné v létě pro uchování chladných nápojů či v zimě pro zahřátí oblíbeným čajem či kávou.      
    
Pokud má termoska dobře sloužit, potřebuje určitou péči a zacházení. Plastové termosky se skleněnou vložkou vyžadují obecně šetrnější manipulaci, pro sport a turistiku jsou proto vhodnější nerezové. Skleněná termoizolační vložka je choulostivá na otřesy, v žádném případě se nedoporučuje s termoskou hrubě zacházet, vkládat do ní kostky ledu, míchat obsah lžící či jinými předměty, plnit nápoji s obsahem CO2 !                   
Termosky a termohrnky
Termohrnce jsou vyráběny z odolných plastů ve veselých barvách v mnoha velikostech (1,5/ 2,5/ 3,5 L…). Vnitřek hrnců tvoří nerezová vložka, výplň mezi stěnami je z PUR pěny pro zachování vynikající izolace při skladování či přenášení potravin. Termohrnec ocení hlavně kuchaři a kuchařky při uskladnění hotových pokrmů před samotným servírováním.     

Termosky využijete v domácnosti, zaměstnání i na cestách, udrží nápoje dlouhodobě horké nebo studené.

Širokou nabídku termosek, termohrnků a termohrnců naleznete na eshopu WWW.VETROSHOP.CZ
Vetroshop

21. 05. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře