Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tip na recept podle Gurmetu


Tip na recept na měsíc srpen podle kalendáře k časopisu Gurmet.

Tentokrát nám doporučují italský dezert Semifreddo. Tato italská lahůdka má nejen libozvučné, ale i popisné jméno, které se dá přeložit jako "polozmrzlé". Zastavila se totiž v půli cesty mezi chlazeným krémem a zmrzlinou. Jejím základem je tučná smetana, cukr a vejce.
Doba přípravy: 24 minut, chlazení 6 hodin.
Na 8 řezů budeme potřebovat:
  3 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
  150 g třtinového cukru
  500 ml smetany ke šlehání
  sklenka mandlového likéru Amaretto
  asi 2 hrsti borůvek
V misce utřete žloutky s cukrem do světlé a nadýchané pěny. V jiné misce ušlehejte tuhý sníh z bílků a v další vyšlehejte smetanu na pevnou šlehačku.
Do žloutkové pěny přidejte Amaretto a smíchejte se šlehačkou. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. Formu vyložte pečícím papírem, vlijte směs a dejte alespoň na 6 hodin do mrazáku, který nastavte na co nejnižší stupeň.
Před podáváním ozdobte dezert řidším borůvkovým rozvarem, celými borůvkami a lístky čerstvé máty.
Tip: Ujistěte se, že vajíčka jsou z bezpečného zdroje, nepodléhají totiž tepelné úpravě. Ideální je použít vejce pasterovaná.
S tímto netradičním polozmrzlým dezertem se určitě blýsknete!

Fotogalerie

Michaela Komárková

01. 08. 2014

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře