Tipy na víkend

 
Přiblížila se nám půlka prázdnin a leckdo z nás jistě přemýšlí, kam kromě dovolené ještě vyrazit. K tomu by Vám mohli pomoci naše víkendové tipy na výlet nejen za dobrým jídlem.

 

Celé léto probíhá festival "Léto otevřených sklepů v Pavlově". Jedná se o akci kdy, se jedenáct místních vinařů dohodlo, že od poloviny června do začátku září,  bude minimálně jeden z nich držet službu, a otevře vinný sklep výletníkům.  Při návštěvě tak osobně poznáte jednotlivé vinaře, prohlédnete si historické vinné sklepy a skvělá pavlovská vína ochutnáte přímo v místech, kde vznikají. K ochutnání je zpravidla 10-12 vzorků. Součástí ceny ochutnávky je výklad vinaře k jednotlivým vínům, voda a neutralizační pečivo. Bližší informace a rozpis jednotlivých sklepů naleznete zde

Pokud Vás více než víno láká vůně čerstvě upražené kávy, neváhejte a vyrazte do Muzea kávy v Praze. Expozice pražského Muzea kávy je poklonou tradici kávové kultury od jejích počátků přes cestu staletími kolem světa. Sama expozice je jednoduchá, srozumitelná a barevná jako káva ve svých subtropických domovech. Ve sbírce Muzea jsou kuriózní, už dávno zapomenuté exponáty jako strojky pro přípravu, pražení, mletí a servírování kávy. Vyprávění o kávě sleduje zrnka z plantáže až do šálku v kavárně. Otevřeno mají denně od 11 do 18 hodin. Více informací naleznete na webových stránkách muzea.

V případě, že Vás ani jedna nabídla tekutých pochutin příliš nezaujala, a místo toho daleko radši mlsáte, tak máme pro Vás tip na výlet do Muzea čokolády. V muzeu se ponoříte to vzrušujícího světa čokolády a za pomoci všech smyslů se vydáte na cestu časem. Bude to požitek nejen pro Vaše oči, ale i nos a chuť. Muzeum je členěno do tří částí. První je dějepisná, která popisuje dávnou historii kakaa jako nápoje a jeho cestu do Evropy, druhá zobrazuje vznik čokolády včetně jejího dalšího zpracování až do doby současné, třetí prezentuje unikátní sbírku historických obalů na čokoládu. V předváděcím centru pak návštěvníci odhalí tajemství vzniku vynikající hedvábné čokolády a budou mít možnost ochutnat čokoládové výrobky, které se v muzeu připravují. Otevřeno mají denně od 10 do 19 hodin. Další informace naleznete na muzejních webových stránkách.

přidejte na:
Michaela Komárková

28. 07. 2014

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář