Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tipy na víkend


Přiblížila se nám půlka prázdnin a leckdo z nás jistě přemýšlí, kam kromě dovolené ještě vyrazit. K tomu by Vám mohli pomoci naše víkendové tipy na výlet nejen za dobrým jídlem.


Celé léto probíhá festival "Léto otevřených sklepů v Pavlově". Jedná se o akci kdy, se jedenáct místních vinařů dohodlo, že od poloviny června do začátku září,  bude minimálně jeden z nich držet službu, a otevře vinný sklep výletníkům.  Při návštěvě tak osobně poznáte jednotlivé vinaře, prohlédnete si historické vinné sklepy a skvělá pavlovská vína ochutnáte přímo v místech, kde vznikají. K ochutnání je zpravidla 10-12 vzorků. Součástí ceny ochutnávky je výklad vinaře k jednotlivým vínům, voda a neutralizační pečivo. Bližší informace a rozpis jednotlivých sklepů naleznete zde

Pokud Vás více než víno láká vůně čerstvě upražené kávy, neváhejte a vyrazte do Muzea kávy v Praze. Expozice pražského Muzea kávy je poklonou tradici kávové kultury od jejích počátků přes cestu staletími kolem světa. Sama expozice je jednoduchá, srozumitelná a barevná jako káva ve svých subtropických domovech. Ve sbírce Muzea jsou kuriózní, už dávno zapomenuté exponáty jako strojky pro přípravu, pražení, mletí a servírování kávy. Vyprávění o kávě sleduje zrnka z plantáže až do šálku v kavárně. Otevřeno mají denně od 11 do 18 hodin. Více informací naleznete na webových stránkách muzea.

V případě, že Vás ani jedna nabídla tekutých pochutin příliš nezaujala, a místo toho daleko radši mlsáte, tak máme pro Vás tip na výlet do Muzea čokolády. V muzeu se ponoříte to vzrušujícího světa čokolády a za pomoci všech smyslů se vydáte na cestu časem. Bude to požitek nejen pro Vaše oči, ale i nos a chuť. Muzeum je členěno do tří částí. První je dějepisná, která popisuje dávnou historii kakaa jako nápoje a jeho cestu do Evropy, druhá zobrazuje vznik čokolády včetně jejího dalšího zpracování až do doby současné, třetí prezentuje unikátní sbírku historických obalů na čokoládu. V předváděcím centru pak návštěvníci odhalí tajemství vzniku vynikající hedvábné čokolády a budou mít možnost ochutnat čokoládové výrobky, které se v muzeu připravují. Otevřeno mají denně od 10 do 19 hodin. Další informace naleznete na muzejních webových stránkách.

Fotogalerie

Michaela Komárková

28. 07. 2014

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře