Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tlakové hrnce

Zvýšený tlak při vaření v tlakovém neboli Papinově hrnci (název podle svého vynálezce – francouzského fyzika Denise Papina) představuje jisté riziko. Většina odpůrců tlakových hrnců vychází ze špatných zkušeností se starými typy hrnců či z levných pochybných hrnců nízké kvality, kde materiál a zpracování neodpovídá bezpečnostním předpisům pro práci s tlakovými hrnci. Moderní tlakové hrnce jsou vyrobeny z  kvalitních materiálů, mají několikanásobné bezpečnostní jištění proti nežádoucímu úniku tlaku z nádoby, tělo hrnců je velmi pevné ze silnostěnného nerezu.

61262_mediumNa trhu je mnoho typů tlakových hrnců. V zásadě se liší konstrukcí, kdy rozdělujeme hrnce na typy pákové (poklice se vkládá do hrnce a pomocí pákového mechanismu se uzavírá) a modely s bajonetovým/otočným typem uzávěru (poklice se nasadí na hrnec a uzavírá se pootočením směrem k rukojeti). Oba typy hrnců se vyrábí v mnoha variantách tvarů, velikostí, v různých kombinacích a praktických sadách s jednou univerzální poklicí či s doplňky jako jsou skleněné poklice pro možnost užívání hrnců na běžné vaření.

Mezi základní prvky BEZPEČNOSTI tlakových hrnců patří robustní konstrukce z kvalitního materiálu (používá se silnostěnný nerez). Dno hrnce je rovněž zesílené – sendvičové, pokrm se tak při přípravě nepřipaluje. Hlavní pracovní ventil slouží pro odvod páry během vaření, je potřeba ho pravidelně kontrolovat a čistit, aby nedošlo k zanešení a ucpání průchodu pro únik páry. Rovněž není vhodné do hrnce přidávat větší množství naťového koření, aby se otvory v pojistkách neucpaly. Víko tlakových hrnců obsahuje dále pojistný - bezpečnostní ventil, který pro případ zanešení hlavního pracovního ventilu uvolní tlak z hrnce.

61263_mediumDalším bezpečnostním prvkem u moderních tlakových hrnců je pojistka proti nežádoucímu otevření natlakovaného hrnce, která zajišťuje otevření rukojeti během vaření. Hrnec lze otevřít teprve tehdy, až poklesne tlak v hrnci a indikátor se uvolní.  Masivní rukojeti z odolného plastu a silikonové těsnění patří mezi další výbavu tlakových hrnců. Dodržování bezpečnostních předpisů při vaření s tlakovými hrnci dle návodů k použití Vám zajistí bezproblémové užívání a tlakové hrnce si oblíbíte pro jejich rychlost vaření, úsporu energie a v neposlední řadě zdravou přípravu pokrmů. Jakmile vyzkoušíte moderní tlakový hrnec, velmi rychle si na něj zvyknete a bez obav ho budete používat. Životnost robustní konstrukce je velmi dlouhá, v případě potřeby náhradního dílu (těsnění, ventily, rukojeti), lze zakoupit jednotlivé komponenty u prodejce.

Výhody tlakových hrnců :
- rychlá příprava pokrmů (úspora času)
- úspora energie
- zdravé vaření (zachování biologické hodnoty potravin)
- výraznější chuť pokrmů
- dlouhá životnost
- snadná údržba (lze mýt v myčkách na nádobí)
- využití na všechny typy varných desek včetně indukce
- moderní tlakové hrnce jsou bezpečné! (několikanásobné jištění)
- komfortní obsluha
- možnost využití hrnců na běžné vaření

Nakupujte kvalitní tlakové hrnce s osvědčeným provozem, 100% zárukou a s možností dokoupení náhradních dílů na WWW.VETROSHOP.CZ



Fotogalerie

Vetroshop

19. 11. 2012

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře