Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Třešňové blues

Máte třešně a nevíte co s nimi? Zrovna se Vám je nechce zavařovat, bublanin už máte plné zuby, nebo jich máte málo abyste si je nechali vydestilovat?? Nevadí, dnešní video tip je právě pro Vás.
Ingredience:
  • vypeckované třešně
  • cukr
  • listové těsto
  • marcipán
  • škrob
  • 2 bílky
Vypeckované třešně dáme do hrnce, přidáme dvě lžíce cukru, 150 ml vody a krátce povaříme. Po pěti minutách nám třešně krásně změknou, scedíme je, necháme okapat, ale šťávu zachytíme, budeme ji ještě potřebovat.
Z listového těsta vyválíme plát a naplníme jím námi zvolenou formu (přebývající okraje odřízneme). Marcipán si rozdrobíme, smícháme s třemi lžícemi cukru a směsí pokryjeme dno koláče. Navrch rovnoměrně rozprostřeme třešně.
Dáme do předehřáté trouby na 190°C a pečeme dokud těsto nezezlátne.
Mezitím si povaříme šťávu z třešní (alespoň 200 ml, pokud je méně dolijte ji vodou), zahustíme ji škrobem rozmíchaném v trošce vody, a mícháme tak dlouho dokud nám nevznikne hladká a lepkavá hmota. Vzniklou směsí polijeme upečený koláč a necháme vychladnout.
Když je koláč vlažný připravíme si sníh ze 2 bílků. Po vyšlehání ho navrstvíme na koláč, tak aby tam nebyly žádné vzduchové bublinky a vrátíme ho zpět do trouby, na přibližně 10 minut, dokud bílky nezhnědnou.
Po zhnědnutí koláč vytáhneme, necháme vychladnout a podáváme. Dobrou chuť!
Michaela Komárková

31. 07. 2014

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře