Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Třešňové blues

Máte třešně a nevíte co s nimi? Zrovna se Vám je nechce zavařovat, bublanin už máte plné zuby, nebo jich máte málo abyste si je nechali vydestilovat?? Nevadí, dnešní video tip je právě pro Vás.
Ingredience:
  • vypeckované třešně
  • cukr
  • listové těsto
  • marcipán
  • škrob
  • 2 bílky
Vypeckované třešně dáme do hrnce, přidáme dvě lžíce cukru, 150 ml vody a krátce povaříme. Po pěti minutách nám třešně krásně změknou, scedíme je, necháme okapat, ale šťávu zachytíme, budeme ji ještě potřebovat.
Z listového těsta vyválíme plát a naplníme jím námi zvolenou formu (přebývající okraje odřízneme). Marcipán si rozdrobíme, smícháme s třemi lžícemi cukru a směsí pokryjeme dno koláče. Navrch rovnoměrně rozprostřeme třešně.
Dáme do předehřáté trouby na 190°C a pečeme dokud těsto nezezlátne.
Mezitím si povaříme šťávu z třešní (alespoň 200 ml, pokud je méně dolijte ji vodou), zahustíme ji škrobem rozmíchaném v trošce vody, a mícháme tak dlouho dokud nám nevznikne hladká a lepkavá hmota. Vzniklou směsí polijeme upečený koláč a necháme vychladnout.
Když je koláč vlažný připravíme si sníh ze 2 bílků. Po vyšlehání ho navrstvíme na koláč, tak aby tam nebyly žádné vzduchové bublinky a vrátíme ho zpět do trouby, na přibližně 10 minut, dokud bílky nezhnědnou.
Po zhnědnutí koláč vytáhneme, necháme vychladnout a podáváme. Dobrou chuť!
Michaela Komárková

31. 07. 2014


Přidat komentář

Facebook komentáře