Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Netradiční tygří krevety


Krevety


Obsahují spoustu minerálů a proteinů a doporučují se, když chcete zhubnout. Díky malému obsahu tuků a nepatrnému množství cholesterolu jsou perfektním dietním jídlem. Ve středomoří jsou oblíbenou pochoutkou. Přidávají je k těstovinám do španělské paelly nebo se z nich dá připravit úžasný krevetový koktejl.


V Asii se používají do polévek a k nudlovým či rýžovým pokrmům. Krevety můžete servírovat oloupané nebo ve skořápce, kterou odstraníte až na stole. V rámci mořských plodů jsou krevety nejvíce oblíbené. Způsob jejich úpravy záleží na druhu krevety. Můžete si je ugrilovat, osmažit, zapéct nebo jednoduše uvařit. Někteří je jí i v syrovém stavu. Hodně oblíbené je sushi s krevetami. Krevety seženete v supermarketech nebo ve specializovaných prodejnách s mořskými plody. Můžete je koupit zmražené, čerstvé, tepelně neupravené či předvařené, vyloupané i nevyloupané a také seženete i konzervované.


Vyzkoušejte grilované tygří krevety (2 - 4 porce)


  • Tygří krevety - 12 ks (ideální syrové, ale mohou být i zamražené)

  • Med - 3 lžíce

  • Olivový olej - 2-3 lžíce (extra panenský)

  • Sójová omáčka - 3-4 lžíce

  • Limetka - 1 ks (šťáva)

  • Česnek - 2 stroužky

  • Mořská sůl

  • Mletý pepř

  • Hrubá mořská sůl, limetka, olivový olej - k servírování


Nejprve musíte krevety omýt pod studenou vodou a pak jim ještě odstraňte krunýře. Pod krunýřem může být v horní části krevety ještě tmavé střívko, které byste měli také odstranit. Hlavičky nemusíte odkrajovat, kvůli výslednému efektu. Očištěné krevety vložte do mísy, přidejte olej, sójovou omáčku, med, sůl, pepř, česnek a limetkovou šťávu.


Mísu přikryjte a nechte je marinovat minimálně hodinu. Máte alespoň čas, abyste si připravili gril (200 - 250 °C). Po hodině krevety položte na gril a každou stranu byste měli grilovat 3 minuty. Podle čeho poznáte, že jsou hotové? Vytvoří se malé bublinky mezi hlavou a tělem. Krevety ještě nakonec polijte limetkovou šťávou, olivovým olejem a můžete je i mírně osolit.


Fotogalerie

Veronika

08. 06. 2016

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře