Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Netradiční tygří krevety


Krevety


Obsahují spoustu minerálů a proteinů a doporučují se, když chcete zhubnout. Díky malému obsahu tuků a nepatrnému množství cholesterolu jsou perfektním dietním jídlem. Ve středomoří jsou oblíbenou pochoutkou. Přidávají je k těstovinám do španělské paelly nebo se z nich dá připravit úžasný krevetový koktejl.


V Asii se používají do polévek a k nudlovým či rýžovým pokrmům. Krevety můžete servírovat oloupané nebo ve skořápce, kterou odstraníte až na stole. V rámci mořských plodů jsou krevety nejvíce oblíbené. Způsob jejich úpravy záleží na druhu krevety. Můžete si je ugrilovat, osmažit, zapéct nebo jednoduše uvařit. Někteří je jí i v syrovém stavu. Hodně oblíbené je sushi s krevetami. Krevety seženete v supermarketech nebo ve specializovaných prodejnách s mořskými plody. Můžete je koupit zmražené, čerstvé, tepelně neupravené či předvařené, vyloupané i nevyloupané a také seženete i konzervované.


Vyzkoušejte grilované tygří krevety (2 - 4 porce)


  • Tygří krevety - 12 ks (ideální syrové, ale mohou být i zamražené)

  • Med - 3 lžíce

  • Olivový olej - 2-3 lžíce (extra panenský)

  • Sójová omáčka - 3-4 lžíce

  • Limetka - 1 ks (šťáva)

  • Česnek - 2 stroužky

  • Mořská sůl

  • Mletý pepř

  • Hrubá mořská sůl, limetka, olivový olej - k servírování


Nejprve musíte krevety omýt pod studenou vodou a pak jim ještě odstraňte krunýře. Pod krunýřem může být v horní části krevety ještě tmavé střívko, které byste měli také odstranit. Hlavičky nemusíte odkrajovat, kvůli výslednému efektu. Očištěné krevety vložte do mísy, přidejte olej, sójovou omáčku, med, sůl, pepř, česnek a limetkovou šťávu.


Mísu přikryjte a nechte je marinovat minimálně hodinu. Máte alespoň čas, abyste si připravili gril (200 - 250 °C). Po hodině krevety položte na gril a každou stranu byste měli grilovat 3 minuty. Podle čeho poznáte, že jsou hotové? Vytvoří se malé bublinky mezi hlavou a tělem. Krevety ještě nakonec polijte limetkovou šťávou, olivovým olejem a můžete je i mírně osolit.


Fotogalerie

Veronika

08. 06. 2016


Přidat komentář

Facebook komentáře