Vyzrajte nad alergií pomocí jídelníčku a bylinné terapie

Někdo svou alergii téměř nepociťuje a snadno s ní může žít, jinému však dokáže život pěkně zkomplikovat. Alergie jsou v dnešním světě rozšířeným a obtížně zvládnutelným onemocněním. Vsaďte na bylinnou terapii a hlavně na změnu jídelníčku.

Vyzrajte nad alergií pomocí jídelníčku a bylinné terapie Moderní medicína alergii definuje jako přehnanou imunitní reakci a předepisuje na ni léky – antihistaminika a protizánětlivé nosní spreje. Ty však jen potlačují příznaky, skutečnou příčinu, proč je imunita oslabená a reaguje na podněty zvenčí přehnaně, neřeší.

V tomto směru může pomoc nabídnout alternativní medicína, jako je třeba ájurvéda nebo čínská medicína, které s imunitou a jejím budováním pracují. Čínská medicína vidí příčinu alergií v oslabené dráze ledvin, plic a jater. Doporučuje úpravu jídelníčku, užívání bylin a v druhé fázi akupunkturu. Úpravou stravy je dobré začít ze všeho nejdřív. Vyživené tělo totiž vyrovná oslabené ledviny, plíce a játra. Nečekejte ale okamžité zázraky. Vybudovat silnou imunitu nelze ze dne na den.

ZAMĚŘTE SE NA STRAVU

„Antialergická“ dieta odpovídá jídelníčku pro zdravá játra – těm je třeba ulevit od všech zatěžujících chemikálií. Proto se začněte vyhýbat průmyslově zpracovaným potravinám, polotovarům, fast foodu a éčkům (přídatným látkám, které vylepšují barvu, chuť a konzistenci průmyslově zpracovaných potravin). Naučte si vařit svoje vlastní jídlo a přestaňte se spoléhat na restaurace nebo stánky s rychlým občerstvením. Ty sice na chvíli zaženou hlad, ale tělo nevyživí. Užitečné je také co nejvíce ve stravě omezit bílý cukr, lepek, kravské mléko a výrobky z něj a také pesticidy (dávejte přednost plodinám z bio produkce).

Zvláštní pozornost věnujte výběru masa – vybírejte to z bio chovů nebo z prověřených farem. Omezte alkohol, který játra poškozuje. Pokud to myslíte seriózně, přestaňte kouřit. Vysaďte hormonální antikoncepci, i ta játra zatěžuje.

TERAPIE BYLINAMIVyzrajte nad alergií pomocí jídelníčku a bylinné terapie

Čaj z chryzantémy

Játra se podle tradiční čínské medicíny manifestují v očích – červené žilky či zarudlé bělmo značí, že jsou přetížená. Čaj z chryzantémy je nejznámější přírodní tonikum na zlepšení zraku, vyjasňuje bělmo. Bude vám k užitku, trávíte-li dlouhé hodiny u počítače. Dlouhodobé pití pročistí i vaši pokožku a vyjasní mysl. Čaj posílí játra, pomůže při bolesti hlavy a zlepší krevní oběh.

přidejte na:
BB

17. 05. 2023

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Já si nedokážu představit, že bych měla mít pylovou alergii. Od jara do podzimu jsme pořád venku. I na dovolenou jezdíme pod stan z https://armik.cz/ , abychom byli 24/7 v přírodě. Možná proto, že jsme pořád vystavený pylům, snažíme se jíst kvalitně co nejvíc vypěstovaných potravin, tak (musím zaťukat) jsme bez alergie :-) .

Týna Ryglová 17. 12. 2023, 06:15