Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zázračné granátové jablko aneb Co jsme o něm nevěděli

Znáte granátové jablko a jeho zázračné účinky pro lidské zdraví?

Že se vlastně ptám, přičemž je mi jasné, že se mezi námi jistě objeví i tací, co neměli ještě tu příležitost granátové jablíčko vůbec ochutnat. Zkuste ho co nejdříve. Věděli jste, že výrazně přispívá ke snižování výskytu kardiovaskulárních chorob, redukuje pravděpodobnost vzniku osteoporózy a výrazně snižuje riziko rakoviny a pomáhá při jejím léčení? Dále účinně posiluje imunitní systém, obranyschopnost a pomáhá ke snížení vysokého krevního tlaku. Významně snižuje hladinu škodlivého LDL cholesterolu v krvi a funguje jako účinný prostředek pro podporu erekce. Granátové jablko se skládá ze 77 % vody, obsahuje vápník, fosfor, železo a hořčík. Dále obsahuje velké množství sodíku, draslíku a cukrů. 

Významně jsou zastoupené vitamíny B (B1, B2 a B3) a C. Obsahuje také 6 esenciálních a 9 neesenciálních aminokyselin. Díky hořčíku, sodíku a draslíku je toto ovoce velmi vhodné pro sportovce, těžce pracující a osoby s horečkou nebo pracující v horku. Antioxidační účinek flavonoidů, jež v sobě granátové jablko má, představuje hlavní léčebný a ochranný vliv na lidský organismus. Dle výzkumů bylo zjištěno, že nejméně deset z obsažených fenolických látek funguje jako přírodní prevence rakoviny prsu, prostaty a dalších nádorů.

Fotogalerie

Andie Chambers

30. 06. 2015

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře