Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zdravé prostředí našeho těla vlivem potravin

Lidské tělo si  udržuje mírně zásadité prostředí  - PH 7,35 - při kterém si udrží zdraví.
Jakmile lidé začnou trpět nerovnováhou vnitřního prostředí, začnou být nemocní, rychleji stárnou orgány, trpí nadváhou, nesoustředěností, zapomětlivostí,  srdečními nemocemi, rakovinou, duševními nemocemi, depresemi...
A je to zbytečné, pokud budeme sledovat co jíme, trochu se o sebe starat, zabráníme mnohému. Je to trochu práce se změnou myšlení a současně jídelníčku.
Kyselinotvorná strava:
Maso, pečivo (bílé i celozrnné),  všechny průmyslové mléčné výrobky, ryby, vejce, cukr, chemické limonády, káva, čaj, uvařené jídlo (i zelenina), pečené a smažené pokrmy, alkohol, nikotin, drogy, léky,  nadměrný stres.
Zásadotvorná strava:
Syrové ovoce a zelenina, oříšky, semínka, bylinky, čistá voda.
V přírodě najdeme velice přínosné "léky".
Kopřiva, pampeliška, jitrocel, kontryhel, listy bodláků a další a další...
Důležitá je listová zelenina - kapusta, špenát, salát, petržel...
Meloun, pomeranče,  grapefruit, citron, bobulovité ovoce, datle, meruňky, broskve, třešně a zase můžeme hledat dále, zdaleka to není vyčerpáno...
Velmi silně zásadité je avokádo.
Dále – červená řepa, řapíkatý celer (možná i kořen), mandle, nať petržele, zelené řasy, chlorela, zelený ječmen, šťáva z čerstvé zelené trávy pšeničné nebo ječmenné.
Čistý, nefiltrovaný, nezahřívaný med.
Koupíme si indikátorové papírky - lékárny, zdravotnické potřeby.
Při močení dle zabarvení porovnáme s přiloženým barevnou stupnicí.
Nespoléhejme jen na dobré jídlo, lékaře a léky, něco musíme dělat sami pro sebe. Děláme to přece pro SEBE!
zdroj.: výtažky z odborných časopisů o výživě  a zdraví - stručný výpis z mnoha se shodujících poznatků


Ideální stav je 80 % zásadotvorných a 20 % kyselinotvorných potravin.

Jak zjistit stav kyselin v těle?


Dessyna

21. 01. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře