Znáte Ceviche?


Jedná se o silně kořeněnou pochoutku. Pokud máte kocovinu nebo potřebujete povzbudit “v posteli”, ceviche vás jistě dokáže postavit na nohy. Zmírňuje příznaky kocoviny a má i afrodiziakální účinky. Většinou se ceviche podává jako předkrm a jde o kousky syrového rybího masa. Tento předkrm najdete téměř ve všech restauracích v jihoamerickém Peru.


Syrové rybí maso se tzv. “uvaří” v limetkové šťávě. Avšak konzumace syrového rybího masa není pro každého. Vyžaduje to notnou dávku odvahy. Když se k limetkové či citronové šťávě přidá i cibule, koriandr a chilli, pak si budete pochutnávat na tradičním pokrmu ze země Inků.


Kyselá syrová ryba především zachutná těm, co milují japonské sushi nebo sashimi. Ti to jistě neodmítnou a určitě si tuto pikantní kořeněnou chuť zamilují. Jestli si chcete připravit větší množství ceviche, musíme vás upozornit, že nevydrží příliš dlouho čerstvé. Takže si tuto pochoutku připravujte raději jen v takovém množství, které skutečně sníte.


A nemusíte se bát, že ceviche lze připravit jen z čerstvých ryb. V případě, že čerstvou rybu nemáte, můžete si jej připravit klidně i z mraženého filé. Existuje spousta variant, jak si můžete ceviche připravit.


Ceviche

  • Losos - 750 g (ale můžete jej nahradit tuňákem či jinou bílou rybou)

  • Červená cibule - 3 ks

  • Chilli paprička - 2 ks

  • Limetka - 6 ks

  • Sůl, pepř, čerstvý koriandr - na dochucení

  • Japonská sójová omáčka

  • Wasabi

  • Nakládaný zázvor


Ryba musí být čerstvá. Odstraňte z ní kůži a nakrájejte ji na malé kostky. Rybí kousky dejte do nekovové mísy a zakápněte limetkovou šťávou. Pak nakrájejte cibuli a chilli papričky na drobno a vhoďte je také do mísy. Přidejte špetku soli, pepře a hrst koriandru.


Pak nechte chvíli odpočívat v lednici. Za 2 hodiny se nám v limetkové šťávě ryba doslova uvaří. Další část ryby nakrájíme na plátky, opět zakápneme limetkovou šťávou, přidáme i sójovou omáčku, koriandr a nakládaný zázvor. Takto připravený ceviche bude vhodný ke konzumaci již za několik málo minut.


přidejte na:

03. 10. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář