Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Avokádový olej

Avokádový olej

Přidat na Pinterest
Tento druh oleje je velmi podobný olivovému oleji, ale je jemnější a méně hořký. Rovněž jeho využití v gastronomii je velmi podobné. Pro svou jemnou chuť nestírá přirozenou chuť pokrmů. Používá se na přípravě ryb a bílého masa, do salátů z čerstvé zeleniny i do jiných zeleninových pokrmů, jež jsou už tepelně zpracovány. Narozdíl od olivového a arašídového oleje, jenž mohou být zahřívány jen na teplotu 175°C, se avokádový olej může bez potíží zahřát až na 300°C. Proto se tak využívá pro přípravu jídel z wok pánve, neboť tam vyžaduje zelenina i maso delší tepelnou úpravu. Avokádový olej je vážený i pro své léčivé účinky. Obsahuje draslík, vitamin B6, E a C, čímž napomáhá snižování cholesterolu, chrání před rakovinotvorným bujením, zlepšuje krevní tlak a srdeční činnost.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře