Bílý rum

Lihovina vyrábějící se z vedlejších produktů, které vznikají při zpracovávání cukrové třtiny, z melasy. Tento produkt pochází z Karibiku. Bílý rum se filtruje přes aktivní uhlí, a proto nemá příliš výrazné aroma. Rychlá destilace zajistí jemnou chuť. Některé rumy se před filtrací nechávají zrát v dubových sudech po dobu 6 měsíců, ale i déle.  K dostání je několik značek bílého rumu, oblíbený je i ten s chutí kokosu, jemně vonící po mandlích. Své místo má při přípravě míchaných drinků a koktajlů, ochutnejte třeba Mojito, Piňa coladu nebo Cuba libre. V kuchyni jej můžete využít k dochucení krémů, dezertů, a nepečených druhů vánočního cukroví. Skvěle se hodí do bílých kokosových kuliček a k maceraci sušeného ovoce.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
fire little boy
Není nahodou malbu kokosový liker? je to sice bilý rum ale z kokosovou příchutí ne? :-D

fire little boy 28. 10. 2010, 22:12

Chybějící obrázek
Ano, Malibu je považován za likér na bázi rumu s příchutí kokosu..Avšak je to chráněná značka a výrobce jej nazývá Karibským rumem s kokosem, proto to zařazení k bílému rumu a za likéry bych považovala všechny napodobeniny tohoto unikátního nápoje, které jsou vyráběny z lihu a v žádném případě nemohou být nazývány jinak než likér. Je to asi podobné jako vaječný koňak versus vaječný likér. Děkuji za komentář a zase se ozvěte :)

29. 10. 2010, 16:39