Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bodlákový olej

Bodlákový olej

Přidat na Pinterest

Olej získaný ze semínek bodláku - světlice barvířské pocházející z Indie. Podobný je oleji slunečnicovému a řadí se mezi nejlepší oleje na trhu. Ceněný je pro vysoký obsah nenasycených mastných kyselin a především životně důležité kyseliny linolové. Olej má lehce oříškovou chuť, je řidký a lehce stravitelný. V kuchyni jej využijete jen při přípravě zastudena neboť je citlivý na teplo. Hodí se k zelenině, do dipů, salátů a pomazánek.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře