Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bouquet garni

Bouquet garni

Použití v kuchyni

U přípravy masa se bouquet garni používá ve složení bazalka, oregano, saturejka, šalvěj a rozmarýn. Do polévek se spíše hodí kombinace estragonu, kerblíku, saturejky, tymiánu a majoránky. U nás se používá bouquet garni přizpůsobený české kuchyni, tj. bobkový list, tymián a petržel nebo dokonce i česnek, kterým se koření nejen polévky, ale také různé omáčky.

Rady

Používá se jako svazek nebo sáček bylin, který se vaří s pokrmem, ale před podáváním se vytahuje. Dodává jídlu pouze chuť a aroma bez toho, aby se jednotlivá koření konzumovala.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Bleskové těstoviny s uzeným masem

Bleskové těstoviny s uzeným masem

Do malého rendlíčku dáme rozpustit máslo. Česnek si nakrájíme na tenké plátky (je lepší vytáhnout "srdce" č...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Bouquet garni Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře