Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Brie

Brie

Přidat na Pinterest
Jeden z několika "královských sýrů", který bývá velice často napodobován. Originál je francouzský měkký kravský sýr slámové barvy s bílou, narůžovělebéžovou kropenatou kúrou a mírně pikantní chutí. Doba zrání se pohybuje přibližně mezi 4 - 10 týdny. Obsah tuku se také různí podle druhu od 45% - 60%. Brie se vyrábí ve tvaru nízkých koláčů o váze 3 kg. Nejznámějšími delikatesami jsou Brie de Melun a Brie de Meaux. Druhý ze zmíněných pochází z oblasti Ile-de-France a chutná i voní po houbách. Oba druhy se mohou pyšnit certifikátem Appellation d´origine contrôlée. Brie se konzumuje jen tak k vínu nebo jako dezert po hlavním jídle. Při nákupu kontrolujte etiketu, kde je uveden původ výrobku. Nekupujte sýr s drobivým těstem, ale jemným a vyzrálým.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Sýrová pomazánka s dijonskou hořčicí

Sýrová pomazánka s dijonskou hořčicí

Sýry a nakládané okurky nastrouháme na hrubo. V misce vymícháme pomazánkové máslo, žervé z kelímku, majonéz...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Brie Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře