Brie

Brie

Jeden z několika "královských sýrů", který bývá velice často napodobován. Originál je francouzský měkký kravský sýr slámové barvy s bílou, narůžovělebéžovou kropenatou kúrou a mírně pikantní chutí. Doba zrání se pohybuje přibližně mezi 4 - 10 týdny. Obsah tuku se také různí podle druhu od 45% - 60%. Brie se vyrábí ve tvaru nízkých koláčů o váze 3 kg. Nejznámějšími delikatesami jsou Brie de Melun a Brie de Meaux. Druhý ze zmíněných pochází z oblasti Ile-de-France a chutná i voní po houbách. Oba druhy se mohou pyšnit certifikátem Appellation d´origine contrôlée. Brie se konzumuje jen tak k vínu nebo jako dezert po hlavním jídle. Při nákupu kontrolujte etiketu, kde je uveden původ výrobku. Nekupujte sýr s drobivým těstem, ale jemným a vyzrálým.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.