Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Brzlík

V kuchyni se používá hlavně telecí a jehněčí brzlík. Jedná se o žlázu, která se nachází poblíž slinivky. Má jemnou chuť a růžovočervenou barvu, která se stává po tepelné úpravě šedou. Příprava brzlíku je komplikovanější. Nejprve se 2-3 hodiny máčí ve studené octové vodě (voda se často mění). Poté se několik minut povaří a odstraní se cévy a blány. Následně se zatíží dřevěným prkénkem a nechá se na několik hodin v lednici uležet. Samotná tepelná úprava je zcela jednoduchá. Brzlík je chutný zprudka opečený (podobně jako játra) podávaný se žampiónovou omáčkou nebo ve spojení s jinými houbami.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře