Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Cejn

Cejn

Přidat na Pinterest

Sladkovodní ryba čeledi kaprovitých, řádu maloostných. Jedná se o běžnou rybu, poměrně rozšířenou, vyskytující se v celé České republice. Dorůstá až 80 cm a hmotnosti až 7 kg, přičemž průměr je asi 40 cm a váha 1 - 1,5 kg. Předností rybího masa je vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, které chrání před srdečními a cévními nemocemi, vitaminů A a D, vitaminu B12 a hodnotných bílkovin. Je dietní a vhodné pro všechny věkové kategorie. V průměru je energetická hodnota vypočítaná na 480 Kj / 100 g. Maso obsahuje hodně vody, jemná svalová vlákna téměř bez vaziva, a proto je lehce stravitelné. Čerstvou rybu zpracujte rychle, neboť se velmi ryhle kazí. Cejna můžete připravit na mnoho způsobů. Výborný bude na grilu, pečený, na víně, plněný nádivkou, na česneku, na způsob svíčkové, na zelenině nebo speciálně dětem usmažte rybí prsty.

zdroj obrázku: biolib.cz

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře