Čokoládový jogurt

Základní mléčný výrobek, který se vyrábí z pasterizovaného a zahuštěného mléka. Při teplotě až 48°C se nechává zkysat pomocí jogurtové kultury. Dále se pak mohou do jogurtu přidávat ušlechtilé bakterie - probiotické kultury. Pravidelná konzumace těchto výrobků příznivě ovlivňuje složení střevní mikroflory. Jogurty jsou přirozeným zdrojem vápníku, draslíku a hořčíku a bývají obohaceny o další vitaminy rozpustné v tucích a vitaminy skupiny B. Tučnost jogurtu se pohybuje v rozpětí od 0,1 - 10%, přičemž nejvhodnější (pro zachování racionální výživy) je hodnota 3% max. 5%. Nízkotučné jsou na bázi škrobu a umělých sladidel, smetanové jsou vhodné zejména pro děti a ne všechny jsou bezlepkové. Jogurt doplněný čokoládovou složkou a cukrem se pak prodává jako čokoládový. Využít jej můžete na přípravu šlehaných lehkých krémů, do pohárů, nepečených dortů a dezertů i do těsta.

 

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář