Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
čokoládový jogurt

čokoládový jogurt

Přidat na Pinterest

Základní mléčný výrobek, který se vyrábí z pasterizovaného a zahuštěného mléka. Při teplotě až 48°C se nechává zkysat pomocí jogurtové kultury. Dále se pak mohou do jogurtu přidávat ušlechtilé bakterie - probiotické kultury. Pravidelná konzumace těchto výrobků příznivě ovlivňuje složení střevní mikroflory. Jogurty jsou přirozeným zdrojem vápníku, draslíku a hořčíku a bývají obohaceny o další vitaminy rozpustné v tucích a vitaminy skupiny B. Tučnost jogurtu se pohybuje v rozpětí od 0,1 - 10%, přičemž nejvhodnější (pro zachování racionální výživy) je hodnota 3% max. 5%. Nízkotučné jsou na bázi škrobu a umělých sladidel, smetanové jsou vhodné zejména pro děti a ne všechny jsou bezlepkové. Jogurt doplněný čokoládovou složkou a cukrem se pak prodává jako čokoládový. Využít jej můžete na přípravu šlehaných lehkých krémů, do pohárů, nepečených dortů a dezertů i do těsta.

 

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Čokoládovo-ořechové smoothie zdobené vlašskými ořechy

Čokoládovo-ořechové smoothie zdobené vlašskými ořechy

Všechny ingredience dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Dle potřeby přidáme led nebo mléko, dokud není d...

Sváteční frappé

Sváteční frappé

Kávu rozmícháme v mléce a pak všechny ingredience vložíme do mixéru. Mixujeme dohladka. Necháme ještě...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí čokoládový jogurt Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře