Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Čučoriedkový/borůvkový džem

Borůvkový džem má výtečnou chuť a vůni, ale nejsou zanedbatelné ani jeho příznivé účinky na zažívání. Borůvkový džem zajímá lidi, které po jiných zavařeninách trápí překyselení žaludku a pálení žáhy – borůvky jsou silně zásadotvorné, a to přes svou chuťovou nakyslost. Borůvka patří spolu s brusinkou do rodu brusnic. Je zajímavé, že se tento polokeřík (na zimu část větviček opadá), může dožít až 30 let. První zprávy o užívání borůvek na našem území jsou ze 12. století, kdy se borůvek – i jejich kořínků – používalo v bylinném lékařství. Borůvky sbírané na svatého Jakuba a pak usušené byly považovány za nejúčinnější lék při břišních bolestech. Borůvky obsahují karoten, vitamin B1, vitamin C a hodně manganu (až 13 mg ve 100 g).

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře