Cukroví
Tradice cukroví sahá do daleké historie a patří na vánoční a jakkoliv sváteční stůl od nepaměti. V dávných dobách však mělo i jiný význam než dnes. Z cukroví se tvořila takzvaná věštecká mísa, kdy se na Nový rok sešla celá rodina a každý člen si naslepo vybral z mísy jeden kousek. Podle tvaru se potom věštilo, co onoho člověka čeká v přicházejícím roce. Existují stovky druhů těchto drobných dobrot, pečou se na celém světě a každý má své oblíbené. Dělí se na pečené a to vykrajované, stříkané, tlačené přes strojek, mlýnek či pistoli, vyklápěné z fomiček a na nepečené, kde obvykle spořebujete úlomky a nepovedené kousky už upečeného cukroví. Jsou to různé kuličky, sladké salámy a rolády. Zbytky cukroví též můžete využít do náplní na košíčky nebo v některé z receptur na přípravu cheescaku apod.