Cukrový meloun
Exotické ovoce. Má sytě žlutou barvu, povrch je zbrázděn ne moc hlubokými rýhami. Velikostně je menší než běžný meloun. Běžně k dostání v našich supermarketech, v poslední době velice oblíbená plodina pro svou sladkou chuť. Po rozkrojení musíme vydlabat lžičkou jadérka a okrájet od silnější slupky. Dužina je světle žlutá, měkká, šťavnatá a sladká. Vůni nám spíš připomene zralé hrušky než typický meloun. Pokud necháme toto ovoce jemně namrznout, zvýrazníme tak jeho exotické aroma. Kromě velkého množství vody, jejíž přísun je důležitý hlavně v létě, obsahuje také notnou dávku vitaminu C. Můžeme jej konzumovat samostatně, ale výborně se hodí i do různých ovocných salátů. Skvělý je i pro přípravu melounového bowle, které v horku lahodně osvěží.
K dostání jsou jeho různé kultivary:
Ogen: malý, kulatý, vyšlechtěný v Izraeli
Charentais: Meloun se zelenobílou slupkou a s oranžovou sladkou a vonnou dužinou.
Kantalup: Má sladkou dužinu s vůní ananasu.
Honeydew: Jemná chuť, světlezelená dužina, žlutá slupka.
Gallia: Slupka popraskaná jako kůra stromu, s barvou od zelené po zlatožlutou.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.