Cukrový meloun

Cukrový meloun

Exotické ovoce. Má sytě žlutou barvu, povrch je zbrázděn ne moc hlubokými rýhami. Velikostně je menší než běžný meloun. Běžně k dostání v našich supermarketech, v poslední době velice oblíbená plodina pro svou sladkou chuť. Po rozkrojení musíme vydlabat lžičkou jadérka a okrájet od silnější slupky. Dužina je světle žlutá, měkká, šťavnatá a sladká. Vůni nám spíš připomene zralé hrušky než typický meloun. Pokud necháme toto ovoce jemně namrznout, zvýrazníme tak jeho exotické aroma. Kromě velkého množství vody, jejíž přísun je důležitý hlavně v létě, obsahuje také notnou dávku vitaminu C. Můžeme jej konzumovat samostatně, ale výborně se hodí i do různých ovocných salátů. Skvělý je i pro přípravu melounového bowle, které v horku lahodně osvěží. K dostání jsou jeho různé kultivary: Ogen: malý, kulatý, vyšlechtěný v Izraeli Charentais: Meloun se zelenobílou slupkou a s oranžovou sladkou a vonnou dužinou. Kantalup: Má sladkou dužinu s vůní ananasu. Honeydew: Jemná chuť, světlezelená dužina, žlutá slupka. Gallia: Slupka popraskaná jako kůra stromu,  s barvou od zelené po zlatožlutou.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.