Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Cukrový meloun

Cukrový meloun

Přidat na Pinterest
Exotické ovoce. Má sytě žlutou barvu, povrch je zbrázděn ne moc hlubokými rýhami. Velikostně je menší než běžný meloun. Běžně k dostání v našich supermarketech, v poslední době velice oblíbená plodina pro svou sladkou chuť. Po rozkrojení musíme vydlabat lžičkou jadérka a okrájet od silnější slupky. Dužina je světle žlutá, měkká, šťavnatá a sladká. Vůni nám spíš připomene zralé hrušky než typický meloun. Pokud necháme toto ovoce jemně namrznout, zvýrazníme tak jeho exotické aroma. Kromě velkého množství vody, jejíž přísun je důležitý hlavně v létě, obsahuje také notnou dávku vitaminu C. Můžeme jej konzumovat samostatně, ale výborně se hodí i do různých ovocných salátů. Skvělý je i pro přípravu melounového bowle, které v horku lahodně osvěží. K dostání jsou jeho různé kultivary: Ogen: malý, kulatý, vyšlechtěný v Izraeli Charentais: Meloun se zelenobílou slupkou a s oranžovou sladkou a vonnou dužinou. Kantalup: Má sladkou dužinu s vůní ananasu. Honeydew: Jemná chuť, světlezelená dužina, žlutá slupka. Gallia: Slupka popraskaná jako kůra stromu,  s barvou od zelené po zlatožlutou.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Koktejl z kiwi

Koktejl z kiwi

Kiwi omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme spolu s vypeckovaným melounem do mixéru. Přidáme šťávu v...

Melounový nápoj

Melounový nápoj

Omytý meloun rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Do mixéru dáme 1 kg dužiny zbavené jader, přidáme citrónovou šť...

Melounový salát s fetou a mozzarellou

Melounový salát s fetou a mozzarellou

Melounovou dužinu (vodní a cukrový meloun) zbavíme kůry, pecek a nakrájíme na kostičky. Feta sýr nastrouhám...

Jess řezíky

Jess řezíky

Vejce s cukrem důkladně vyšleháme do husté pěny, přidáme mouku a kakao a opatrně promícháme. Obdélníkovou f...

Opilá melounová miska s ovocem

Opilá melounová miska s ovocem

Melouny napříč rozpůlíme a ze středu vydlabeme semena. Kulatým vykrajovačem na melouny nebo malou lžičkou v...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Cukrový meloun Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře