Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Garnát

Garnát

Přidat na Pinterest
Mořský korýš. Vzhledově drobný živočich, ve většině případů se prodává vařený. Maso musíme nejdříve vyloupat z ulity (oddělíme krunýř od ulity jedním trhnutím, kdy jednou rukou uchopíme ulitu, druhou ocas a škubneme). Maso konzumujeme dušené, nebo pouze vařené (maso má červenou barvu), jako součást nejrůznějších salátů, popř. s různými omáčkami, které podtrhují celkovou chuť. Výborně chutnají s máslem, které bylo dochuceno kajenským pepřem, skvělé chuti docílíme přidáním česneku, paprik, špenátu, můžeme je i grilovat. Využijeme je i při přípravě omáček a polévek. Nemusíme se bát ani kombinace s ovocem, salát z garnátů a avokáda chutná výtečně.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře