Garnát

Mořský korýš. Vzhledově drobný živočich, ve většině případů se prodává vařený. Maso musíme nejdříve vyloupat z ulity (oddělíme krunýř od ulity jedním trhnutím, kdy jednou rukou uchopíme ulitu, druhou ocas a škubneme). Maso konzumujeme dušené, nebo pouze vařené (maso má červenou barvu), jako součást nejrůznějších salátů, popř. s různými omáčkami, které podtrhují celkovou chuť. Výborně chutnají s máslem, které bylo dochuceno kajenským pepřem, skvělé chuti docílíme přidáním česneku, paprik, špenátu, můžeme je i grilovat. Využijeme je i při přípravě omáček a polévek. Nemusíme se bát ani kombinace s ovocem, salát z garnátů a avokáda chutná výtečně.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář