Hotová sekaná

Jedná se o již hotový pokrm z mletého masa. Nejčastěji se používá mastnější vepřové maso, ale není výjimkou ani jiný druh masa jako hovězí, kuřecí, králičí nebo jejich směsi. Sekaná dále obsahuje vejce, dochucuje se například směsí koření na domácí sekanou či mletá masa, česnekem, cibulí, pepřem, majoránkou, solí a podobně podle chuti. Do sušších mas se může přidat i kousek špeku nebo slaniny, která také přispěje k dobré chuti sekané. Nakonec se směs zahustí přiměřeně strouhankou, vytvaruje do šišky a upěče. V obchodech si můžete zakoupit chlazenou či mraženou masovou směs na přípravu sekané nebo již upečenou šišku ve vakuovém balení. Nekvalitnější a nejchutnější je jednoznačně ta domácí z vlastnoručně vybraných a namletých kousků masa. Podává se s bramborami, kaší nebo s chlebem apodobně.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář