Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Hotová sekaná

Hotová sekaná

Přidat na Pinterest

Jedná se o již hotový pokrm z mletého masa. Nejčastěji se používá mastnější vepřové maso, ale není výjimkou ani jiný druh masa jako hovězí, kuřecí, králičí nebo jejich směsi. Sekaná dále obsahuje vejce, dochucuje se například směsí koření na domácí sekanou či mletá masa, česnekem, cibulí, pepřem, majoránkou, solí a podobně podle chuti. Do sušších mas se může přidat i kousek špeku nebo slaniny, která také přispěje k dobré chuti sekané. Nakonec se směs zahustí přiměřeně strouhankou, vytvaruje do šišky a upěče. V obchodech si můžete zakoupit chlazenou či mraženou masovou směs na přípravu sekané nebo již upečenou šišku ve vakuovém balení. Nekvalitnější a nejchutnější je jednoznačně ta domácí z vlastnoručně vybraných a namletých kousků masa. Podává se s bramborami, kaší nebo s chlebem apodobně.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Salát ze sekané

Salát ze sekané

Sekanou nakrájíme (nebo si necháme nakrájet) na tenké plátky, které pak rozkrájíme na širší nudličky. Cibul...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Hotová sekaná Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře