Hruškový džus

Nápoj, vyrábí se lisováním zralých hrušek, což je ovoce, plod hrušně, původem z Asie. Barva se pohybuje od žlutých přes zelené až k načervenalým plodům. Chuť je velmi sladká, ale opět se liší podle typu, stejně jako tvrdost slupky. Rozlišujeme podzimní, zimní (vydrží déle uskladněné) a letní druhy (vhodné k okamžité konzumaci). Obsahují velké množství vody, draslík, ovocné cukry, velmi málo vitaminu C, pod slupkou nalezneme vitamin B. Nejkvalitnější džus je pak ten který obsahuje co nejméně konzervačních látek a velký podíl 100% šťávy, nejlépe chutná vychlazený. Pozor si však dávejme na častou konzumaci džusů – měli bychom náš pitný režim prokládat i čaji, minerální vodou apod., protože trvalé pití džusů by mohlo nepříznivě ovlivnit naši hmotnost.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář