Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Humr

Humr

Přidat na Pinterest
Mořský korýš. Specifickým znakem jsou velká klepeta. Obsahuje velké množství bílkovin a minerálních látek (jód). K dostání nejčastěji v konzervách, ve specializovaných prodejnách můžeme sehnat i živého humra. Mrtvého humra poznáme podle rovného ocasu (živý humr ocas zkroutí). Vaříme v osolené vroucí vodě. Po uvaření dostává maso červenou barvu. Náš organismus maso snadno tráví, musíme si ale dát pozor na čerstvost pokrmu, po několika dnech se maso kazí a vznikají nebezpečné látky. Při konzumaci nás může překvapit tvrdost skořápky, musíme oddělit ocas od těla, dále vytlačíme maso vidličkou, odkroutíme klepeta, která musíme rozlousknout, abychom se dostali k masu. Poté, co se dostaneme pod skořápku humra, okusíme vynikající maso netradiční chuti. Podává se s pečivem, zeleninou.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Krokety z humřího masa

Krokety z humřího masa

Humří maso pokrájíme na drobné kousky, podle chuti osolíme, okořeníme pepřem, citrónovou kůrou a citrónovou...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Humr Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře