Humr

Mořský korýš. Specifickým znakem jsou velká klepeta. Obsahuje velké množství bílkovin a minerálních látek (jód). K dostání nejčastěji v konzervách, ve specializovaných prodejnách můžeme sehnat i živého humra. Mrtvého humra poznáme podle rovného ocasu (živý humr ocas zkroutí). Vaříme v osolené vroucí vodě. Po uvaření dostává maso červenou barvu. Náš organismus maso snadno tráví, musíme si ale dát pozor na čerstvost pokrmu, po několika dnech se maso kazí a vznikají nebezpečné látky. Při konzumaci nás může překvapit tvrdost skořápky, musíme oddělit ocas od těla, dále vytlačíme maso vidličkou, odkroutíme klepeta, která musíme rozlousknout, abychom se dostali k masu. Poté, co se dostaneme pod skořápku humra, okusíme vynikající maso netradiční chuti. Podává se s pečivem, zeleninou.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář