Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jehněčí nožičky

Jehněčí nožičky

Přidat na Pinterest
Maso mladého skotu, ovce nebo berana. Vyznačuje se podobnou chutí a výrazným aroma jako skopové maso, ale vzhledem k tomu, že jej získáváme z mladých zvířat (do 3 měsíců), obsahuje více kostí a vyžaduje jinou kuchyňskou úpravu. Barva je červená až tmavě červená, vlákna jsou mnohem jemnější než např. u hovězího masa a je také lépe stravitelné. Vyznačuje se křehkostí a šťavnatostí. Obsahuje látky, které napomáhají našemu tělu snižovat hladinu cholesterolu a také podporuje lepší odbourávání tuků z organismu. Způsobuje také růst svalové hmoty a příznivě ovlivňuje vylučování škodlivých látek z těla. Hodí se k přípravě dušených pokrmů, jsou klihovité a jejich maso je vláčné.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře